Politika

Vejić: Cesijom riješite potraživanja i isplatite plaće radnicima!

APEL gradonačelnika Lučkoj upravi po pitanju rješavanja problema radnika Luka Ploče Gradnje

U ponedjeljak je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić u svom uredu primio radnike Luka Ploče Gradnje,koji su zbog neisplate plaća u štrajku od 30.rujna 2014. Radnici su se požalili, te od gradonačelnika zatražili pomoć oko rješavanja ovog problema, koji iz dana u dan sve više ugrožava egzistenciju njih i njihovih obitelji.


Gradonačelnik je po završetku sastanka pokušao stupiti u kontakt s novim direktorom Luka Ploče Gradnje. Smatrajući da će se na ovaj način pomoći radnicima da dođu do svojih plaća, kao gradonačelnik i član Upravnog vijeća Lučke uprave, ali kako kaže i sam sugrađanin ovih ljudi u štrajku, Krešimir Vejić uputio je apel ravnateljici Lučke uprave Ploče, gđi Deši Rathman, u kojem između ostalog kaže: „S obzirom da Lučka uprava Ploče uredno podmiruje obveze prema Mucić&Co. za sve izvedene radove, a radnici Luka Ploče Gradnje ne primaju plaću već nekoliko mjeseci, molim Vas da zajedničkim naporima pokušamo iznaći rješenje kako bi za četrdesetak pločanskih obitelji osigurala egzistenciju i život dostojan čovjeka.

Uvažavajući aktualnu situaciju u gospodarstvu, osobito u građevinskom sektoru, predlažem Vam da se novci za navedene radove transferiraju na račun Luka Ploče Gradnje cesijom, kako bi radnicima mogle biti isplaćene zarađene plaće“.

Uz ovaj prijedlog, gradonačelnik Vejić ravnateljici je napomenuo i činjenicu da bi dulje trajanje štrajka radnika u Luka Ploče Gradnji moglo stvoriti probleme i Lučkoj upravi Ploče u smislu kašnjenja projekta, te zamolio da zajedničkim djelovanjem pomognu ljudima kojima svaki novi dan štrajka uzrokuje veće egzistencijske probleme.

1620538_782765768452683_8982315642029980330_n

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni