Politika

Usvojen proračun DNŽ za 2017. godinu

Županijska skupština usvojila je proračun Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu u iznosu od ukupno 625 milijuna kuna. Izvorni županijski proračun iznosi 202 milijuna kuna dok je za ostale proračunske korisnike predviđeno 423 milijuna kuna.

Predstavljajući proračun župan Nikola Dobroslavić ovaj dokument nazvao je „realnim, razvojnim i uravnoteženim“. Među značajnijim stavkama novog proračuna župan je izdvojio 2,7  milijuna kuna za financiranje dvije operacijske dvorane Opće bolnice Dubrovnik, projekt uređenja objekta udruge „Dva skalina“ u iznosu od 3,5 milijuna kuna, povećanje iznosa umirovljeničkog dodatka za ukupno 250 tisuća kuna te novi stavku- 700 tisuća kuna za demografsku obnovu.

Na sjednici je donesena Županijska razvojna strategija, raspravljalo se o izvješću o stanju Opće bolnice Dubrovnik,a  imenovano je i stručno povjerenstvo za dodjelu koncesija za uzgoj školjaka i riba na području posebnog rezervata  Malostonskog zaljeva i Malog mora.


edubrovnik.org

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni