Politika

Uspjeli pregovori s državom: pomorcima na ‘Jadroliniji‘ plaće povećane za 5000 kuna godišnje

“Jadrolinijini” pomorci bi već tijekom listopada trebali primiti podebljane “bušte” za 416 kuna mjesečno, odnosno ukupno 5000 kuna godišnje u formi neoporezivog dodatka na plaću.

Rezultat je to sastanka kojem su nazočili predstavnici triju sindikata koji djeluju u državnom brodaru, članovi Uprave kompanije, te državni tajnik Josip Bilaver i pomoćnik ministra Siniša Orlić u ime Ministarstva prometa.

Kako doznajemo, pregovori oko izmjene načina obračuna mjesečnih primanja članova posada “bijele flote” prebačeni su za proljeće iduće godine, jer je zaključeno da za to sada ne postoje financijski uvjeti zato što se je trenutni pad prihoda tvrtke oko 52 posto u odnosu na prošlu godinu.


– Prijedlog Nezavisnog sindikata pomoraca putničkih brodova Hrvatske o povećanju cijene putničkih karata naši predstavnici nisu podržali uz ponovljeno obrazloženje da su cijene prijevoza putnika stvar poslovne politike Uprave, stava države kao vlasnika kompanije i sklopljenih ugovora s Agencijom za obalni linijski pomorski promet, a ne predmet socijalnog dijaloga između sindikata i poslovodstva – naglasili su iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni