Politika i gospodarstvo

USKORO POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA Fuchs: “Počinjemo bez maski i posebnih kontrola”

Nakon sjednice Vlade u četvrtak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na pripreme uoči početka nove nastavne godine 5. rujna.

– Sve pripreme koje su bile u tijeku su obavljene. Ne očekujemo nikakve posebne probleme, barem za sada. Nadamo se da će to tako i ostati. Škola počinje kako je planirano 5. rujna, bez posebnih mjera. Krajem prošle školske godine poprilično smo olabavili mjere, i inače kao država smo imali poseban status kada je u pitanju nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, istaknuo je, dodajući da smo završili prošlu godinu s najmanje tjedana online nastave, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

Dodaje da u tom smjeru treba i nastaviti.


– Počinjemo bez maski i posebnih kontrola, ali uz preporuku održavanja osnovnih epidemioloških mjera – ističe ministar Fuchs, prenosi HRT.

Izrazio je uvjerenje da će to tako i ostati.

Osvrnuo se i na moguće mjere pomoći, a zbog divljanja cijena.

– Prije ljeta smo donijeli uredbu o korekciji cijene za udžbenike, cijene papira te tiska su otišle prema gore. Sada je veliki problem i čime se bavi Vlada, to su svakako problemi u energetici te veliko povećanje cijene za struju, grijanja i slično.

– To je svakako nešto na čemu se radi i sigurno neće nitko ostaviti škole i institucije bez grijanja ili struje – poručio je Fuchs istaknuvši da se na definiranju tih modela još uvijek radi.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom povećanju plaća u obrazovanju, najavio je da će sa sindikatima razgovarati kada to bude bilo potrebno.

– Mislim da su u ovom zadnjem periodu, plaće povećane više nego u zadnjih 10-15 godina. Naravno da inflacija i situacija nosi svoje, kada bude bilo potrebno, razgovarat ćemo svakako – istaknuo je Fuchs.