Politika

Uređuje se put prema starim selima u zaleđu Crpala, Spilica i Staševice

Na pola puta između MO Crpala – Spilice – Gnječi i MO Staševica prolazi put za stara sela u kojima su već sada obnovljene brojne stare kuće, a koji je ujedno i put prema staroj župnoj crkvi Svih Svetih u Bristi, izgrađenoj davne 1733. godine.

Dana 9. listopada 2020. Grad Ploče je započeo s uređenjem 2.000,00 metara spomenutog puta površinskom obradom koja spada u tehnologije hladnih asfaltnih presvlaka raspršivanjem sredstva za vezanje (bitumenske emulzije) na pripremljenu podlogu te razastiranjem agregata na vrhu i zbijanjem zrna gumenim valjkom. Prednosti ovakve tehnologije, predviđene za niska i visoka prometna opterećenja  su višestruke.


“Cijenjeni sugrađani, žitelji navedenih mjesnih odbora, ovim putem vas molim da ne koristite put za vrijeme trajanja radova kako bi se spremnost podloge do završetka radova zadržala na visokoj razini, a novouređeni put do starih sela bio dugovječniji.

Jer, sela su to predaka vrijednih ljudi Spilica, Crpala, Gnječa i Staševice, turistički izrazito potentna zbog mogućnosti povezivanja biciklističko – pješačkim i poučnim stazama s Baćinskim jezerima, a ujedno i dobra prilika da spojimo stazama najveće vinogorje u Hrvatskoj i Teutine bisere.

Prve korake ka izgradnji spomenutih staza smo i odradili (hint: pripremili dokumentaciju i zatražili sufinanciranje😊).

Hvala vam na strpljenju i razumjevanju” – napisao je u svojoj objavi gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni