Politika i gospodarstvo

UREĐENJE MALOG MILOSAVCA: Završilo trasiranje, počinju radovi

Završeno je trasiranje i za dan dva počinju radovi na projektu “Uređenje poluotoka Mali Milosavac”.

Mali Milosavac je zasigurno jedna od najvrjednijih zelenih zona na području grada Ploča koja će uskoro dobiti novu dimenziju uspostavom poučno – rekreativnih staza uvažavajući pritom prirodne kvalitete lokacije i minimizirajući neposredan utjecaj zahvata na okoliš.

Kako su već prije informirali iz Grada, cilj uređenja je aktiviranje najatraktivnije postojeće zelene zone (poluotoka) u samom centru grada sa koje se pružaju vizure na luku i grad te pješačko povezivanje gradske plaže i rive preko prostora pristupnog trga nasuprot Doma kulture. Time će se staviti u funkciju prostor na kojem će se odvijati dio rekreativnih, edukativnih i kulturnih događanja u gradu te poboljšati kvaliteta urbanog života i promovirati zdravi život.


Sastavni je dio zahvata i tematski plato koji će biti smješten na prirodnom platou južno od vrha u čijem obuhvatu će se, iskorištavajući prirodnu konfiguraciju terena, oblikovati tribine za okupljanja, sjedenje i odmor te potencijalni novi punkt za realizaciju manjih kulturnih događanja.

Neposredno uz tribine smjestit će se senzorno – didaktička oprema koja će posebno biti zanimljiva djeci, a rekreativcima služiti kao vježbalište na otvorenom. Zamišljena u vidu čeličnih cijevi svojim će industrijskim izgledom evocirati funkciju grada Ploča kao važne morske luke.

U sklopu projekta će se izgraditi i dodatne stepenice koje će oblikovno vezati na novoizgrađene gradske stepenice i funkcionalno služiti kao najbrža poveznica između gradske rive i gradske plaže.

Projekt je financiran iz vanjskih izvora financiranja u gotovo cijelom iznosu od 743.950,00 kn.

Podsjetite se putem videa kako bi Mali Milosavac trebao izgledati nakon završetka radova.

LINK: https://bit.ly/3uzvYq5