Politika

UPRAVO: Jednoglasno izglasan Zakon o obeštećenju radnika Plobesta

Upravo je jednoglasno u Saboru RH izglasan Zakon o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d. kojim se predviđa obeštećenje radnika koji su u toj tvrtki bili zaposleni od 8. listopada 1991. do 21. listopada 2002.

Prema prijedlogu zakona, radnicima Plobest d.d. i Plobest d.d. u stečaju, odnosno njihovim nasljednicima, isplatit će se obeštećenje od 219 tisuća kuna u tri rate od pravomoćnog rješenja, od po 73 tisuće kuna. Prva rate isplatit će se do kraja 2020. godine, iduća do kraja 2021., a zadnju do kraja 2022. godine. Za tu namjenu osigurana su sredstva u iznosu od 41,3 milijuna kuna.

Saborski zastupnici izglasali su zakon koji uređuje obeštećenje za radnike Plobesta iz Ploča, njih 566, koji su profesionalno bili izloženi azbestu, no oporbeni su amandmanima pozvali da se razmotri ukidanje vremenskog ograničenja za priznavanje obeštećenja.


Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mile Horvat istaknuto je kako je za referentni datum uzet 8. listopad 1991., dan proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske i 21. listopada 2002. kao dan prije osnivanja novog društva koje nije registrirano za rad s azbestom.

Uskoro opširnije..

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni