Politika

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u: U Pločama kandidat odustao, na čelu županijskog HDZ-a Blaž Pezo

Održani su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici na kojima su članovi stranke, po načelu jedan član-jedan glas, birali vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

Za novog predsjednika HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije izabran je Blaž Pezo, za potpredsjednike Joško Cebalo, Đuro Lonza, Roberto Krile i Dalibor Milan.

Uz županijsko predsjedništvo, članovi Hrvatske demokratske zajednice birali su vodstva u ukupno 21 općinskoj i gradskoj organizaciji, a kako su izvještavali mediji, kao posebnost izbora pokazala se organizacija HDZ-a u Pločama, gdje članovi nisu imali prigodu izabrati predsjednika jer se Krešimir Šunjić, jedini kandidat za tu funkciju, dva dana prije izbora povukao iz utrke.


Krešimir Šunjić za DUTV objasnio zašto je povukao kandidaturu:

Za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik je izabran Mato Franković, Korčule Andrija Fabris, Metkovića Dalibor Milan, a Opuzena Ivan Vodanović.

Što se tiče općinskih organizacija, u Konavlima će i sljedeće četiri godine na čelu HDZ-a biti Ivo Simović, u Župi dubrovačkoj Lovorko Klešković, a u Dubrovačkom primorju Nikola Knežić.

Za predsjednika OO HDZ-a Slivno izabran je Smiljan Mustapić, Kule Norinske Nikola Batinović,  Pojezerja Borislav Dominiković, a Zažablja Maja Vrnoga.

Stonsku općinsku organizaciju sljedeće četiri godine vodit će Frano Vlašić, u Janjini predsjednik ostaje Vlatko Mratović, u Trpnju je izabran Tonči Jelaš, a u Orebiću Tomislav Ančić.

Članovi HDZ-a općine Mljet za predsjednika su izabrali Điva Marketa, a u općini Lastovo Anitu Jančić Lešić. Anto Bezek izabran je na čelo općinske organizacije Lumbarda, Miroslav Pecotić u Smokvici, Franciska Jurišić Bačić u Blatu, a Tatjana Vučetić u Veloj Luci.

Predsjedništvo županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije ovim putem ističe kako će nastaviti kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana, ali i nastaviti preuzimati odgovornost na našu najjužniju i najljepšu hrvatsku županiju. Hrvatska demokratska zajednica i svi njeni članovi pokazali su kako znaju prepoznati kvalitetne projekte i programe, kako znaju marljivo i vrijedno provoditi značajne investicije te uvijek biti tu za svakog pojedinca. Takav rad prethodnog, ali i novoizabranog vodstva će se nastaviti jer naši sugrađani i svi članovi to su prepoznali i nagradili na zadnjim lokalnim izborima na kojima je Hrvatska demokratska zajednica pokazala i dokazala kako je najjača politička opcija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Novoizabrano vodstvo HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i ovim putem zahvaljuje svim članovima koji su danas izašli na birališta na ukazanom povjerenju koje zasigurno neće biti iznevjereno – stoji u priopćenju  ŽO HDZ-a  Dubrovačko-neretvanske županije.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni