Politika

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu u zemljama jugoistočne Europe

lag neretva i izvor u bruxellesu by izvor.com.hr

Potkraj siječnja 2015. g. predstavnice LAG Neretve i IZVOR Ploče, javne ustanove sudjelovale su u Bruxellesu na Konferenciji za ulaganja komunalnu infrastrukturu.


Cilj Konferencije bio je okupiti predstavnike raznih institucija zaduženih za komunalni sektor kako bi se razmjenom iskustava, prijenosom znanja i mrežom kontakata ojačao njihov potencijal i uvidjele mogućnosti koje donose novi programi Europske unije u razdoblju 2014-2020.

EU parlamentarac Tonino Picula uvodnim je riječima otvorio Konferenciju dok je EU parlamentarka Ivana Maletić svojom prezentacijom istaknula važnost komunalnog sektora u razvoju svake zemlje. Pozvala je sve sudionike na pripremu projekata, kako bi se što bolje iskoristila sredstva namjenjena za komunalnu infrastrukturu u programskom periodu 2014-2020.

Razmjenom kontakata predstavnice su upoznale ključne predstavnike Hrvatskih voda, MRRFEU, Misije Crne Gore pri EU, gdinom. Ivančevićem lobistom u Bruxellesu i ostale sa suradnjom LAG Neretve i Izvora Ploče, te sa Izvorovim realiziranim i projektima u pripremi, od kojih je jedan od važnijih izgradnja sustava odvodnje sa uređajem za pročišćavanje otpadnih voda.

Tekst i foto: www.izvor.com.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni