Politika i gospodarstvo

U županiji zapošljavaju 52 radnika, raspisan natječaj za pročelnika i nove glasnogovornike

Dubrovačko-neretvanska županija 24. studenog objavila je natječaj za četiri pročelnička mjesta u svojoj upravi, a dva dana kasnije za još sedam radnih mjesta, od toga su četiri u županovom uredu. Na tri pročelnička mjesta bit će raspoređeni već zaposleni u županijskoj upravi, a jedno će preuzeti nova osoba iz redova HDZ-ovih koalicijskih partnera – DDS-a.

Očekuju se imenovanja pročelnikâ za poslove župana i Županijske skupštine, za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, za zdravstvo, obitelj i branitelje, te za poljoprivredu i ruralni razvoj. U tom kontekstu, neslužbeno se već spominjalo ime Katarine Šutalo, DDS-ove kandidatkinje iz Župe dubrovačke, za ovaj posljednji resor. Potvrda vijesti očekuje se 17. prosinca kada bi se trebala održati iduća sjednica Županijske skupštine.

Kako to biva nakon izbora, čak i kad se odnos snaga u skupštinama ne mijenja mnogo, upravni odjeli se spajaju ili razdvajaju, raspisuju se novi natječaji za zapošljavanja i mijenja se organizacija županijske uprave. U Službenom glasniku od 12. studenoga, objavljeni su novi pravilnici o unutarnjem redu županijskih upravnih odjela prema odluci župana Nikole Dobroslavića. Pravilnici su akti koje donosi župan, a ne Županijska skupština.


Uz aktualnog glasnogovornika Nikšu Miletića, točno nazivlje radnog mjesta mu je viši stručni suradnik za medije i odnose s javnosti, u tom uredu je i Silvija Petrlić Saltarić, savjetnica za protokol i odnose s javnošću. Županija je prije osam dana raspisala javni natječaj za još dva mjesta koja se tiču tih poslova divulgatora. Traži se viši stručni suradnik I za protokol, medije i odnose s javnošću i za to mjesto se kao uvjeti navode stručna sprema magistra ili stručnog specijalista društvene struke s najmanje godinom iskustva na odgovarajućim poslovima. Natječaj je raspisan i za mjesto stručni suradnik II za protokol, medije i odnose s javnošću, ali s drugačijim uvjetima. Traženi stupanj obrazovanja je sveučilišni ili stručni prvostupnik društvene struke i najmanje tri godine iskustva na odgovarajućim poslovima.

Neslužbeno se govori kako u županov ured za odnose s javnošću dolaze Ivica Puljić bivši radijski novinar, a trenutačno zaposlenik u Županiji na europskim projektima, te televizijska novinarka Julija Dragičević.

Pravilnikom o unutarnjem redu Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine, uz pročelnika predviđeni su zamjenik i čak tri pomoćnika, sveukupno 52 radna mjesta samo u tom jednom odjelu. Ne moraju sva radna mjesta biti ispunjena, ali toliko ih navedeno u novom pravilniku.