Politika

U PLOČAMA ĆE SE PROGLASITI ELEMENTARNA NEPOGODA? Gradonačelnik pozvao građane da prijave štetu

Uslijed nezapamćene količine padalina koja se sručila na pižodručje grada Ploča i okolice, građanima se putem službene stranice obratio gradonačelnik Krstičević koji je naveo da su od ranih jutarnjih sati dežurne službe Grada Ploča (Komunalno redarstvo, Javna vatrogasna postrojba te djelatnici Komunalno održavanje Ploče) na terenu i pomažu građanima u sanaciji štete koju je uzrokovala kiša te nastoje prevenirati dodatnu štetu i zaštititi imovinu.

Kako je obavješteno, javne prometnice su većim dijelom sanirane, dok je prema informacijama iz Izvor Ploče Doo voda i dalje zdravstveno ispravna za piće.

“Kroz nekoliko sati, kada se situacija malo stabilizira, imat ćemo i prve procjene materijalne štete na temelju izvida na terenu i brojnih poziva građana koji nam pristižu. S obzirom na količinu kiše koja je pala, a službeni podaci DHMZ-a govore da se radi o 200 litara kiše po četvornom metru, postoji mogućnost da uputimo zahtjev Dubrovačko-neretvanskoj županiji za proglašenjem elementarne nepogode” – napisao je pločanski gradonačelnik.


Mole se građani da detaljno dokumentiraju nastalu štetu na svojoj imovini kako bi kasnije mogli što lakše ostvariti pravo na naknadu štete, u slučaju da zaista bude zakonskih osnova za proglašenje elementarne nepogode.

Nakon što građani dokumentiraju i prijave štetu, gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda će napraviti detaljnu procjenu iznosa materijalne štete.

Šteta se može prijaviti na dežurne telefone i mail adrese komunalnog redarstva Grada Ploča:

Stanko Matić – stanko.matic@ploce.hr, 099 225 6414

Zoran Bubičić – zoran.bubicic@ploce.hr, 099 529 4515

O daljnjem razvoju situacije i aktivnostima koje će trebati poduzeti, Grad Ploče će pravodobno izvijestiti putem službenih kanala i medija.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni