Politika i gospodarstvo

U Ministarstvu turizma prezentirana 2. faza uređenja gradske plaže u Pločama

U petak (16.11.2018.) su predstavnici Grada Ploča boravili u Zagrebu, gdje su na javni poziv Ministarstva turizma, a temeljem prijave projekta na Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, prezentirali Povjerenstvu za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava obranu projekta 2. Faza uredjenja gradske plaze u Pločama.

Podsjetimo, Grad Ploče je u rujnu 2017. godine prijavio projekt „Uređenje Gradske plaže u Pločama“ na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a 8. prosinca 2017. godine zaprimio obavijest kako su za isti, sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja turističke infrastrukture u 2017. godini, odobrena sredstva sufinanciranja u iznosu 325.000,00 kn.


Realizacija cjelokupnog projekta predviđena je kroz 2 faze. Prva faza, za koju su sredstva ranije odobrena, obavljena je tijekom 2018. godine.

Drugu fazu projekta Uređenja Gradske plaže Grad Ploče je prijavio na Javni poziv ove godine, i nakon javnog poziva Ministarstva turizma očekujemo pozitivne vijesti za što imamo i dobru polazišnu točku temeljem odobrenih sredstava za Prvu fazu. U drugoj fazi predviđeni su sljedeći radovi na uređenju plaže:

– Zaštita postojećih stabala i vrijednog zelenila, uklanjanje stepenica između terasa te grubo izravnavanje terena
– Kabliranje i ugradnja ambijentalne rasvjete
– Izrada novih betonskih stepenica između terasa i uređenje obalne linije
– Postava prefabriciranih elemenata na rubove terasa
– Nasipavanje terasa šljunkom/oblutkom

tekst i foto: Grad Ploče