Politika i gospodarstvo

Tomislav Ćorić novi je ministar zaštite okoliša i energetike

Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, otkrio novinarima tko su ljudi koje će predložiti za nove ministre u svojoj Vladi. Sabor će o novim ministrima odlučiti već u petak.

“Danas je završen proces konzultacija koje smo imali s partnerima. Dogovorili smo popunjavanje Vlade s novim ministrima. Oni će biti tijekom jutra predstavljeni pred odborima Sabora i nakon toga očekujem da bude glasovanje i da cijela Vlada bude kompletirana”, rekao je Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u četvrtak navečer oko 22 sata.

Najavio je da će Predrag Štromar postati potpredsjednik Vlade i ministrar graditeljstva, Blaženka Divjak ministrica znanosti i obrazovanja, Davor Božinović ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić bit će ministar rada i mirovinskog sustava, a Lovro Kuščević ministar uprave.


Podsjetimo, Tomislav Ćorić je do sad obnašao dužnost Ministra rada i mirovinskog sustava, koji sad preuzima Marko Pavić.

Rođen je 1979. u Metkoviću. U Pločama završio osnovnu školu i gimnaziju. Nakon toga odlazi u Zagreb gdje je studirao ekonomiju i usavršavao se na području financija. Poslijediplomski znanstveni studij upisuje 2004. Godine 2011. stekao je titulu doktora ekonomskih znanosti.