Politika

Tomislav Ćorić: “Čestitam gradonačelniku Krstičeviću i suradnicima na dobro odrađenom poslu”

Jutros su u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama ministar zaštite okoliša i energetike gosp. Tomislav Ćorić i gradonačelnik Grada Ploča gosp. Mišo Krstičević potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Odlukom o financiranju, od 21. studenoga 2017., Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je financiranje projektnog prijedloga Grada Ploča “Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama”.
Odlukom je odobreno sufinanciranje u iznosu od 4.381.532,40 kn, a ukupna vrijednost projekta iznosi 5.180.985,00 kn.

Ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, pohvalio je gradonačelnika Mišu Krstičevića i njegove suradnike na dobro odrađenom poslu oko prijave projekta “Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama” te je rekao:


– Iskrene čestitke gradonačelniku Krstičeviću i njegovim suradnicima na uspješnoj aplikaciji za financijska sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta u Pločama. Ovim činom nastavljamo našu seriju uspješnih postupaka s kojima smo krenuli u lipnju ove godine. U ovom trenutku u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike je prijavljeno 67 projekata od čega su odobrena 43 projekta reciklažna dvorišta. Riječ je o sredstvima od 214 milijuna kuna koja će biti utrošena u njihovu izgradnju. Ovaj projekt definitivno doprinosi uspješnom gospodarenju otpadom u Republici Hrvatskoj i to je ono što želimo nastaviti u drugim jedinicama lokalne samouprave. Nadam se da će Grad Ploče nastaviti svoje napore i zapravo doprinijeti još uspješnijem gospodarenju otpadom u RH svojim aktivnostima koje očekujem u narednom razdoblju. Gradonačelniku i njegovim suradnicima želim uspješan rad – izjavio je za medije ministar Ćorić.

Mišo Krstičević je tom prilikom izjavio:

– Ono što treba reći da je ovo jedna zakonska obaveza i Grada i države da se ovakvi projekti dovedu do kraja. Jedan jako značajan kamen temeljac u planiranom gospodarenju otpadom na području grada Ploča. Treba pohvaliti jednu vrlo korektnu i odgovornu suradnju između Vlade RH, ministarstva i Grada Ploča tj. naših stručnih službi i mene kao izvršno tijelo u ovome gradu. Ponavljam, ovo je kamen temeljac na kojem će se uz ostale stvari koje trenutno postoje izgraditi taj jedan održivi sustav odlaganja otpada. Reciklažno dvorište će se gradit na području Poslovne zone Vranjak 3, sasvim korektna lokacija, na kojoj planiramo pripremiti i izgraditi i ostale dijelove koji su bitni za sortiranje i odlaganje komunalnog otpada što otvara i prostora za nova zapošljavanja – zaključio je na kraju gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni