Politika i gospodarstvo

TOLIĆ PROZVAO DOBROSLAVIĆA ‘Plaćaju li porezni obveznici župana da ne bi ništa znao?’

Nezavisni kandidat za dubrovačko– neretvanskog župana, Roko Tolić, uputio je danas javno pitanja vezana za šutnju aktualnog župana, a vezano uz niz problema i afera koji su isplivali na površinu posljednjih mjeseci. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona lož-ulja, a župan Dobroslavić – šuti.
Otkrije se kako dvije članice Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Domus Christi nemaju zakonom predviđenu fakultetsku naobrazbu, a župan šuti. Na Batali se bune naši sugrađani kojima nitko nije ni pomislio osigurati zamjensku lokaciju za barke dok traju radovi na Lapadskoj obali, a župan šuti. Cesta u Slanome, iako stotinjak metara od njegove kuće, zbog manjeg odrona zatvorena je mjesecima, a župan, znate i sami – šuti.

Mediji su otkrili niz skandala oko natječaja za voditelja Centra kompetentnosti, a župan nema komentara. Zdravstveni sustav je opterećen dugovima i skandalima, a župan opet radi ono što mu najbolje ide – šuti. Otkriveno je kako se lažno trasiralo za gradnju Centra za gospodarenje otpadom, koji može ugroziti Malostonski zaljev i školjkare, a župan – naravno šuti.


Rijetki turisti u vrijeme pandemije, privučeni privatnom inicijativom, požele doći na hrvatski jug, ali odustaju zbog nerazumno visoke cijene PCR testa koja za Korčulu i Orebić iznosi čak 1050 kuna! Župan se dakako, ni po tom pitanju ne želi miješati u vlastiti posao te – šuti’, pitanja su koja je postavio Tolić.

Tolić je ovom prilikom postavio i pitanje plaćaju li porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve svoje probleme i skandale? Plaća li ga da se ne usudi komentirati niti jednu aktualnost u Županiji koju vodi? ‘Ova njegova šutnja u psihologiji se naziva “nojev efekt” – izbjegavanje negativnih informacija. Ili ono što bi se u narodu reklo – “zabijanje glave u pijesak”.

Uvjeren sam da će građani 16. svibnja reći – “DOSTA!” nojevskoj politici te da će izabrati zaokret i otvoren dijalog o svim problemima i projektima. Problemi nisu tu da se njeguju nego da se rješavaju, ali rješavati probleme treba znati. O problemima ne smijemo šutjeti! Treba nam župan koji nudi odgovore, ne izgovore!’, zaključio je Tolić, prenosi Dubrovački portal.