Politika i gospodarstvo

Svečanost u Pastoralnom centru: Otvorene prostorije Dječjeg vrtića

Jutros je u Pastoralnom centru priređena mala svečanost povodom otvorenja novouređenih prostorija koje će koristiti Dječji vrtić Ploče za potrebe smještaja neupisane djece u ovoj vrtićkoj godini.

– Na zadovoljstvo sviju, a posebno djece i roditelja, privremeno smo riješili dugogodišnju veliku problematiku smještajnih kapaciteta naših najmlađih sugrađana za smještajem u vrtić.

Još jednom izražavam veliku zahvalnost pločanskome župniku, don Anti Antunoviću koji je prepoznao naše potrebe i nesebično pomogao da prebrodimo ovaj period dok se ne postigne konačno rješenje. A ono je gradnja novog dječjeg vrtića koji će zadovoljiti sve smještajne i sigurnosne kriterije. Grad Ploče je aplicirao na projekte resornog Ministarstva za milijunske iznose, kako bi se ovaj problem dugoročno riješio – izjavio je na svom službenom profilu gradonačelnik Mišo Krstičević.


Podsjetimo, za preuređenje prostora Grad je investirao oko 65 tisuća kuna, te još oko 140 tisuća kuna za nabavku i montažu odgovarajuće opreme. Prema podacima iz rujna ove godine, ove godine se za smještaj prijavilo 275 djece, od čega ih je 48 ostalo neupisano zbog nedostatka smještajnih kapaciteta.