Politika i gospodarstvo

SVEČANO U STAŠEVICI: Novoizgrađeni dječji vrtić otvorio svoja vrata

Danas je u Staševici bilo svečano. Nakon što je Dječji vrtić Ploče u petak dobio Rješenje kojim se odobrava početak rada u Područnom odjelu Staševica, započeo je s radom novoizgrađeni objekt dječjeg vrtića u Staševici.

Tom prigodom se na službenim stranicama obratio i gradonačenik Mišo Krstičević koji je napisao da ga više od same nove zgrade veseli podatak da je u novi vrtić u Staševici i u prostorije OŠ fra Ante Gnječa upisano ukupno 48 djece. Značajan je to porast u odnosu na prosjek dosadašnjih godina, kada je ukupno 20-ak djece predškolskog uzrasta pohađalo poludnevni boravak u prostorima OŠ fra Ante Gnječa u Staševici. Razlog ovom povećanom broju djece je sigurno i činjenica da novi vrtić u Staševici ima značajno veće prostorne kapacitete, rekao je pločanski gradonačelnik i dodao:

“To je u skladu s našim planom da Grad Ploče, zajedno s Dječjim vrtićem Ploče, ide u smjeru povećanja razine usluge i uvođenja cjelodnevnih programa za jasličke i vrtićke uzraste. U tom smislu će i djeca iz MO Crpala – Spilice – Gnječi i MO Staševica dobiti višu razinu usluge predškolskog odgoja, a roditelji mogućnost boljeg usklađenja privatnih i poslovnih obveza”.


Podsjetimo, novi vrtić u Staševici vrijedan je ukupno 7.529.000,00 kuna, o čega je 5.754.000,00 kuna osigurano kroz sufinanciranje, a preostali iznos od 1.775.000,00 kuna plaćen je iz proračunskih sredstava Grada Ploče i to je ujedno i prvi takav objekt izgrađen u novijoj povijesti Ploča.

“Svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta od srca zahvaljujem! Djeci posebno želim što više bezbrižnih i sretnih trenutaka u novom vrtiću, a tetama i svom osoblju puno uspjeha u radu” – zaključio je svoju objavu gradonačelnik Mišo Krstičević.