Politika i gospodarstvo

Svečano položeni vijenci poginulom hrvatskom branitelju Anti Vrdoljaku i svim hrvatskim vitezovima

U subotu, drugog dana obilježavanja 23. obljetnice operacije „Zelena tabla – Mala Bara“ izaslanstvo Grada Ploča gradonačelnik Krešimir Vejić, dogradonačelnici Mate Dugandžić i Zdenko Mateljak, predsjednik GV Ploča Davor Mihaljević, zajedno s Nadom Vrdoljak udovicom poginulog Ante Vrdoljaka i braniteljskim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, te predstavnicima MUP-a, HRM-a i JVP, svečano su uz molitvu i pjesmu položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima.

Riječima koje je prisutnima uputio gradonačelnik Ploča, ali i molitvom udovice Vrdoljak, posebno je bilo na spomen ploči Anti Vrdoljaku, poginulom hrvatskom branitelju koji je svoj život položio na oltar domovine u ovoj akciji.

Po završetku ove svečanosti, prisutni su sudjelovali i na otvaranju spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Ninoslavu Abramoviću u Baćini, u organizaciji Udruge branitelja Baćine.


Svoga suborca prisjetili su se na vrlo emotivan način, a govore su držali zapovjednik bojne u to vrijeme Živko Žderić i glasnogovornik Udruge Toni Krilić. Spomen ploču svečano je uz Antonia Abramovića, sina poginulog Ninoslava Abramovića, otvorio gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, a blagoslovnu molitvu održao je don Petar Mikić.

Glasnogovornik Toni Krilić zahvalio se svim donatorima, koji su svojim donacijama pripomogli ostvarenju ovog projekta, a posebnu zahvalu uputio je u ime svih branitelja Baćine gradonačelniku Vejiću i Gradu Pločama, koji je svojim djelovanjem omogućio realizaciju ove ideje.

„Ovakvim trenucima moramo se ponositi, čast koju ste ovom spomen pločom pokazali svome suborcu, dokazali ste da sjećanje na poginule hrvatske vitezove nikad neće zamrijeti. Čestitam Udruzi branitelja Baćine, ali i svim braniteljskim udrugama što svojim aktivnostima čuvaju sjećanje, odaju počast, a činjenice iz tog slavnog vremena prenose na mlađe naraštaje “, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Vejić istaknuvši kako će i dalje, u skladu s mogućnostima, pripomagati njihovom radu i djelovanju.

Tekst i slike: Grad Ploče