Politika i gospodarstvo

Sve je spremno za poduzetničko-proizvodni centar u Pločama: ‘Ovo će biti zamašnjak u zajedničkom nastupu na tržištu’

Župan Nikola Dobroslavić potpisivanje ugovora nazvao je “ugodnom obvezom” te pojasnio kako je riječ o drugom poduzetničkom inkubatoru u Županiji.

– Ovaj inkubator neće biti samo za poduzetnike Grada Ploča već i za šire područje pa možda i cijelu Neretvu. Ukupna vrijednost investicije je veća od deset milijuna kuna, a potpora EU fondova je gotovo sto posto – kazao je župan dodavši kako će inkubator imati oko 1240 kvadrata površine. Inkubator će uz šest uredskih prostora za poduzetnike početnike imati i tri proizvodna prostora.

– Želimo širiti mrežu inkubatora i ako bude natječaja Ministarstva gospodarstva, uz potporu EU fondova, kandidirat ćemo inkubatore u Metkoviću i Korčuli – najavio je Dobroslavić.


Pero Jahud iz tvrtke Medius kazao je kako se nada da će radovi proteći bez većih problema.

– Mi smo dubrovačka firma i radove ćemo izvoditi s kooperantima koji su također lokalni. Nadamo se da ćemo svojim radom doprinijeti razvoju Županije – kazao je Jahud.

Zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević kazao je kako investicija ima veliki značaj za Ploče te će poslužiti kao zamašnjak poduzetnicima u samostalnom nastupu na tržištu.

– Grad Ploče je osigurao zemljište i pristupnu prometnicu te ćemo ubrzo ishoditi građevinsku dozvolu. Najteži posao bit će kvalitetno popuniti sve te prostorije i pronaći prave kadrove – kazao je zamjenik gradonačelnika Ivan Marević.

Vrijednost radova koji će se izvesti ovim ugovorom je 8.295.638,31 kuna, a predviđeno trajanje ugovora je 365 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Dubrovači dnevnik