Politika

Sutra se bira predsjednik županijskog SDP-a: Pločanima se predstavio Krešimir Kuran, kandidat iz doline Neretve

Jučer je u prostorijama pločanskog SDP-a pred okupljenim članovima, Krešimir Kuran, kandidat za predsjednika županijske organizacije SDP-a, predstavio svoj plan i program kojim izlazi na sutrašnje unutarstranačke izbore.

Krešimir je tom prilikom istaknuo važnost dobre suradnje između gradskih organizacija i županijske središnjice, koja je u proteklom razdoblju bila nedovoljno dobra, a što je na kraju rezultiralo sa činjenicom da je SDP u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, po anketama, tek četvrta politička snaga. Katarstrofalnoj percepciji birača prema županijskim socijaldemokratima kumovali su nerad, neaktivnost, nedovoljna transparentnost, nekoordiniranost sa centralom u Zagrebu..

– Drago mi je što je upravo meni pripala čast da se mogu natjecati za mjesto čelnog čovjeka županijskog SDP-a, smatram da je dolina Neretve to zaslužila po svojim rezultatima, radom i organizacijskim postignućima. Posebno bih tu istaknuo pločanski SDP koji je trenutno lokomotiva u cijeloj županiji, i vrijeme je da SDP vratimo tamo gdje mu je i mjesto. A to je na čelo, jer ne tako davno smo imali vlast u županiji – između ostalog je pred pločanskim članovima istaknuo Krešimir Kuran.


Podsjetimo, za čelno mjesto županijskog SDP-a su se kandidirali načelnica Vele Luke Katarina Bikić i Krešimir Kuran iz Metkovića. Aktualni šef županijskog SDP-a Davor Penić nije predao kandidaturu za isto mjesto, ali će se natjecati za Županijski odbor SDP-a DNŽ.

Kandidati za potpredsjednika županijskog SDP-a su Kristina Ćurčija, Kuzma Tomašić i Ivo Karamatić.

Svoje kandidature za Predsjedništvo SDP-a DNŽ predali su su Tatjana Šimac Bonačić, Nikola Hajdić, Mato Marlais, Zdravko Trojanović, Želimir Franulović, Mladen Marelić i Slavenka Mušan.

Kandidati za Županijski odbor SDP-a DNŽ su Fani Favro Bukvić, Mladen Gojun, Davor Mrša, Davor Penić, Marija Šegedin, Vanja Franić, Joško Gnječ, Marina Gradac, Nada Ivanković, Aleksandar Ostojić, Sanja Parmać, Siniša Tomić, Daniel Bošković, Antoni Loje, Luko Đurović, Leonar Vučković, Nikola Hajdić, Dario Žmikić, Boris Šuvak, Diana Vodopivec, Josip Pecotić, Stjepko Padovan, Ivan Plantić, Nino Vlašić, Vlatko Madun i Luka Kadijević.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni