Politika

Štrajk u školama se nastavlja: Sindikati su upravo objavili da u ponedjeljak neće biti nastave u cijeloj Hrvatskoj

Štrajk prosvjetara nastavlja se i u petak kada će štrajkati u Primorsko-goranskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Ličko senjskoj županiji, objavili su prosvjetni sindikati. “U ponedjeljak će u štrajku biti cijela Hrvatska ukoliko sutra ne dođe do bitnog pomaka, do sastanka i rješenja naših zahtjeva’, rekli su iz sindikata u četvrtak.

“To je poruka Vladi da izjava premijera u Saboru o namjeru povećanja osnovice za plaće svima, ne znači ispunjavanje naših zahtjeva. Današnji štrajk na razini četiri županije i nakon premijerove izjave o povećanju plaća je 89,37 posto. To znači da naši članovi i zaposlenici znaju zašto su u štrajku”, rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, piše N1.

Podsjećamo, štrajk u školama sada traje već tjedan dana, a počeo je općim štrajkom u svim školama u Hrvatskoj dok se sada štrajka po cirkularnom modelu, odnosno po županijama. Premijer je u srijedu, tijekom podnošenja godišnjeg izvješća o radu Vlade, najavio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja od po 2 posto, ali prosvjetare nije pridobio time.


“Štrajk je po mom dubokom uvjerenju, nakon ovakve ponude, suvišan”, rekao je premijer Andrej Plenković, a s njime se slaže i ministar financija Zdravko Marić koji je napomenuo da će idućih mjeseci krenuti u reviziju Uredbe o složenosti poslova, tj. koeficijentima. “To se prijašnje vlade nisu usudile”, rekao je Marić.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni