Politika i gospodarstvo

Stipendiranje pločanskih studenata: Potpisan Sporazum o suradnji između Grada Ploča i ATT-a

Jučer su u prostorijama Grada, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, ispred Grada Ploča i Gerrit Quint, direktor ADRIATIC TANK TERMINALS d.o.o. potpisali Sporazum o suradnji temeljem kojega se ADRIATIC TANK TERMINALS d.o.o., obvezuje novčano nagraditi šest studenata temeljem Zaključka o utvrđivanju konačne liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča u akademskoj 2018./2019. godini .

Cilj suradnje između ugovornih strana je osigurati financijsku potporu studentima s područja Grada Ploča, a sve u skladu s Pravilnikom o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija Grada Ploča.

Stipendije studentima će se određivati po principu tri studenta koja ostvare najveći broj bodova po osnovi uspjeha, jedan student koji ostvari najveći broj bodova po osnovi uspjeha u kategoriji deficitarnih zanimanja i dva studenta koja ostvare najveći broj bodova po osnovi socijalnog statusa.


ATT se po potpisanom Sporazumu obvezuje novčano nagraditi iznosom od 650,00 mjesečno, za razdoblje od listopada 2018. godine do srpnja 2019. godine koji će se dodati iznosu gradske stipendije (za koju se Grad Ploče obvezuje raspisati Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča za 2018./2019), te će ista u konačnici iznositi 1.350,00 kuna mjesečno.