Politika

STARO NORMALNO Od danas su ukinute gotovo sve epidemiološke mjere

Nakon više od dvije godine epidemije koronavirusa od ponoći su ukinute gotovo sve epidemiološke mjere. Maske i covid potvrde više nisu obavezne nigdje osim u zdravstvu i socijali, a dozvoljena su i okupljanja bez ograničenja. Također, državljanima EU je dozvoljen ulaz u Hrvatsku bez covid potvrda, dok će za ostale one i dalje biti obavezne prilikom prelaska granice.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, je kazao kako unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji i dalje treba biti oprezan. Rekao je i da će oni i dalje pratiti situaciju te u skladu s njom prilagođavati i mjere.

Prvi slučaj zaraze potvrđen je u Hrvatskoj 20. veljače 2020. kod mladića iz Zagreba koji se vratio s utakmice u Milanu.


Od početka epidemije do 8. travnja 2022. ukupno je u Hrvatskoj zabilježeno 1.107.648 osoba zaraženih koronavirusom, a ukupno je testirano 4.713.967 osoba. Prema podacima Nacionalnog stožera do 8. travnja 2022. je 15.660 osoba izgubilo bitku s covidom, a ukupan udio umrlih među zaraženima u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, iznosi 1,42 posto.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni