Politika

Sprema li nam se prva suradnja Mosta i SDP-a?

SDP -u i Davoru Bernardiću očajnički trebaju dobre vijesti. Upravo to su im priredile kolege s dalekog juga Hrvatske i to iz pomalo zaboravljenih Ploča. Dok većina turista jednostavno preskoči Ploče, a u medijima najčešće Ploče završavaju zbog građevinskih malverzacija. Sjetite se samo priče Skladgradnje s odvozom i prodajom kamena s gradilišta dionice autoceste Dugopolje-Ploče kada su Slavena Žužula teretili da je zapravo prodavao taj kamen kojeg je trebalo samo odložiti.


Međutim, na ovim lokalnim izborima postoje ozbiljne šanse da će nakon čitavog desetljeća HDZ napokon izgubiti za izbore, a da će SDP napokon pobijediti na hrvatskom jugu. SDP-ov kandidat Mišo Krstičević osvojio je najviše glasova, više od 42%, u prvom krugu izbora za gradonačelnika. HDZ-ov Krešimir Vejić osvojio je 39% glasova, a na trećem mjestu bio je Niko Orepić, brat bivšeg ministra policije Vlahe Orepića.

“Želim naglasiti da iako je HDZ osvojio više glasova u skupštini, osvojili su samo jedan mandat više”, ispričao je Krstičević u razgovoru za Express.

I na izborima za gradsku skupštinu je treće mjesto osvojila nezavisna lista Nike Orepića, koju već sada nazivaju pločanskim Mostom. Sam Niko će otvoreno reći da su on i brat različiti ljudi s različitim karijerama i različitim stavovima o nekim stvarima.

“Zajedničko nam je što obojica želimo najbolje Pločama. Dosta nam je gledanja kako grad umire i odlučili smo nešto napraviti po tome. Žao mi je što glasači nisu prepoznali da mi nudimo treći put, put odvojen od upravljanja ovih velikih stranaka. Ali, što je tu je. Pločama će vjerojatno upravljati netko iz HDZ-a ili SDP-a, a mi se nadamo da ćemo moći pomoći u donošenju promjena Pločama”, ispričao nam je manje slavni Orepić.

I upravo tu je sažeta sva priča o mogućoj suradnji “mini Mosta” i SDP-a. Svi se slažu da Pločama trebaju promjene, pa je tako i sam Krstičević rekao: “Dobrodošli su nam svi partneri koji žele promjene”.

Time je praktički megafonom pozvao Orepića na suradnju, a sve protiv HDZ-a. Sam Orepić se nije htio izjasniti o tome hoće li podržati SDP-ovog kandidata, bilo u drugom krugu izbora, bilo u skupštini, ali kako neslužbeno doznajemo, preliminarni kontakti su već ostvareni i sve daje za naslutiti da će doista i doći do prve suradnje (koja nije koalicija) između SDP-a i Mosta.

Međutim, tek treba vidjeti hoće li neki novi vjetrovi na političkoj sceni opet zapuhnuti s juga ili će to biti samo privremena suradnja.

express.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni