Politika i gospodarstvo

Spoj na most Pelješac Vlada planira raditi od čvora Ploče

U petak je u Saboru bilo izjašnjavanje Vlade, odnosno resornih ministara o amandmanima na Proračun RH za 2019. godinu. Tako je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbacio amandman Mosta da se u Proračunu za 2019. osiguraju sredstva za projektnu dokumentaciju za izgradnju spojne ceste Metković-A1 (čvor Čarapine).

– Ovaj amandman se ne prihvaća. U planu je izrada studije izvedivosti ostvarivanja poveznica funkcionalne regije Južna Dalmacija na sustav mreža autocesta u Republici Hrvatskoj na potezu od čvora Ploče do budućeg mosta Pelješac, obrazložio je ministra Butković.

O ovom amandmanu će se u sutra glasovati u Saboru.

Predloženim Mostovim amandmanom, kojega je Vlada odbila i o kojem će se sutra glasovati u Saboru, izdvojilo bi se 3 milijuna u korist izgradnje spojne ceste između Metkovića i čvora Čarapine u dužini 10 kilometara. Ova cesta bi bila od velike važnost za stanovništvo Metkovića, Opuzena i okolnih mjesta kao i za privredu ovog dijela Doline. Sadašnji spojevi s autocestom su loša državna prometnica preko Kule Norinske duga 20 kilometara i spojna cesta s čvorom Karamatići duga 30 kilometara od Metkovića. Uz to, ova cesta bi bila dio plana prometnog rasterećenja središta grada Metkovića.


Tekst: likemetkovic.com
Ilustracija, čvor Čeveljuša: ploce.com.hr