Politika i gospodarstvo

SLUČAJ LABORATORIJ: Župan održao sastanak sa ravnateljem Doma zdravlja, Grad Ploče spreman pomoći

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Ploče Vinkom Matićem i predsjednikom Upravnog vijeća Ratkom Giljevićem na temu poteškoća u poslovanju ustanove Dom zdravlja Ploče s naglaskom na problematiku u vezi pedijatrijske ordinacije odnosno važnosti njezinog očuvanja u Pločama, te problematiku rada laboratorija Doma zdravlja Ploče.

Župan je istaknuo kako je Županija spremna financijski pomoći Domu zdravlja te napomenuo kako je potrebno u rješavanje problema uključiti i Grad Ploče. Županija će se s prijedlogom rješavanja situacije Doma zdravlja obratiti Gradu Pločama, od kojih očekuje spremnost na sufinanciranje, a sve s ciljem očuvanja pedijatrijske ordinacije i laboratorija u Pločama.

Kontaktirali smo i gradonačelnika Ploča, Mišu Krstičevića koji nam je rekao da će se nakon sastanka čuti sa županom Dobroslavićem, a za sutra je planiram sastanak sa ravnateljem pločanskog Doma zdravlja, Vinkom Matićem. Sve u cilju rješavanja trenutačne problematike i očuvanja navedenih institucija u Pločama.