Politika i gospodarstvo

SDP Ploče: Krešo Vejić, stručnjak za prelijevanje iz šupljeg u prazno i mazanje očiju javnosti

U naručenom tekstu, Vejić: Unatoč krizi, proračunsku godinu smo završili sa viškom od 4,6 milijuna kuna, objavljenom na lokalnim portalima u kojem gradonačelnik Vejić iznosi niz poluistina i laži i de facto dezinformira građane Ploča o financijskom stanju grada i time nas sve skupa dovodi u zabludu. Uz sve, postoje i indicije da su i pitanja i odgovori napisani od druge osobe koja se svesrdno dezinformirajući potrudila pokušati popraviti imidž Gradonačelnika u javnosti, što je nemoguća misija.

Nakon niza godina u kojima se gomilao minus koji je narastao do nevjerovatnih 10 milijuna kuna, uz još niz neplaćenih računa Gradonačelnik je došao do „spasonosne“ ideje za koju ćemo ga kandidirati za Nobelovu nagradu za financije. Poanta je u sljedećem:

Prirezom i ostalim nametima izreketariti građane i osigurati prihod proračuna, a u istom trenutku ne raditi ništa po programu i projektima vezanim za komunalnu infrastrukturu koje je za 2015-tu predložio taj isti „ekonomista“ Vejić i usvojilo Gradsko vijeće kroz Proračun grada.


Katastarsku izmjeru za k.o. Ploče koja realno košta 5 milijuna ćemo naplatiti od građana i gospodarstva 9 milijuna i eto „viška“.

Pojednostavljeno rečeno „nećemo raditi ništa, jer ništa i neznamo, jer smo lijenčine, pa ćemo svojim neradom ostvariti višak prihoda jer građani i gospodarstvo ionako pune šuplju gradsku blagajnu“.

Kad znamo da ovakove ekonomske umotvorine dolaze od ekipe iz HDZ-a koja je u prošloj godini uspješno realizirala samo stavku „reprezentacije“- narodski rečeno arčenja i bančenja po lokalnim restoranima (cca 130 % realizacije) i producirala niz afera postavlja se pitanje kud plovi ovaj brod imenom grad Ploče. Bojimo se da nas uz ovakvog „kapetana“ čeka sudbina Titanika.

Na sljedećem Gradskom vijeću klub vijećnika SDPa će tražiti od voditelja gradskog odsjeka za financije tražiti detaljno izvješće o financijskom stanju Grada kako razbistrili mutež koji plasira Gradonačelnik koji još uvijek misli da puštanjem medijske magle može sačuvati svoju fotelju.

Summa summarum, Gradonačelnik je kroz 2015-tu godinu uveo prirez građanima Ploča, naplatio veće iznose za katastarsku izmjeru nego što je ista plaćena, prodao „sam sebi“ poslovni prostor po nerealnoj cijeni da bi poništio dio nepodmirenih obaveza, realizaciju projekata komunalne infrastrukture koji su planirani ostavio gotovo na razini apsolutne nule, te uveo grad u 2016-tu godinu sa minusom od 4,8 milijuna kuna.