Politika

SDP Dubrovačko – neretvanski: Neka se Pelješki most zove Most Ivana Šprlje!

Na sjednici predsjedništva SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije održanoj u Metkoviću 10. 11. 2018. godine odlučeno je da se predloži Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanskoj pokretanje inicijative prema Vladi RH i Hrvatskim cestama prema kojoj bi se Pelješki most nazvao po njegovom idejnom začetniku Ivanu Šprlji.


Ivan Šprlje kao Dubrovačko-neretvanski župan kroz dva mandata zalagao se za cestovno povezivanje krajnjeg juga sa ostatkom Hrvatske preko mosta Komarna –Pelješac koji je krasio i njegove predizborne plakate, zbog čega su ga često nazivali „Županom koji povezuje i spaja“.

Izgradnjom Mosta ostvarit će se njegov san o povezivanju Neretve sa Pelješcem i Dubrovačkim područjem što će olakšati život svim stanovnicima naše Županije.

Nakon sjednice, članovi predsjedništva su povodom 11 godišnjice smrti župana Ivana Šprlje, položili cvijeće i upalili svijeće na njegovom posljednjem počivalištu na mjesnom groblju Bagalovići.

 

Predsjedništvo SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni