Politika

SABOR RH: Mostovi amandmani nisu prošli, ništa od srednjoškolskog centra u Pločama

Zastupnici Mosta, koji su sa svojim klubom podnijeli glavninu od 117 amandmana na rebalans Državnoga proračuna,danas su ih gorljivo branili u sabornici, no Vladini predstavnici nisu im prihvatili ni jedan, donosi HRT.


Posebno su im smetala objašnjenja koja su pritom dobili od Vladinih predstavnika, a koje je Marija Selak Raspudić prevela kao: bude se, u pripremi je, jednog lijepog dana.

Mostovi prijedlozi da se osiguraju sredstva za izgradnju vrtića Kupare, izgradnju 10 dječjih igrališta u najsiromašnijim općinama u dalmatinskom zaleđu kako i za izgradnju srednjoškolskog centra u Pločama nisu dobili potporu vladajućih.

– Nije čudno da ste izgubili izbore u Pločama jer pokazujete jednu potpunu nebrigu za to područje, ustvrdio je Nikola Grmoja (Most).

‘Mostovci’ su tražili i da država osigura više sredstava za neke infrastrukturne projekte, kakvi su izgradnja obilaznice Orebića, spoj Imotskog, Drniša, Knina, Sinja, Metkovića na autocestu.

I dok je Božo Petrov Vladinu predstavniku, za spoj Metkovića, poručio izvolite, napravite spoj, dokažite da vaša vertikala vlasti radi, Ante Kujundžić tumačio je kako je spojna cesta Imotskoga s autoputom drugo plućno krilo Imotskoj krajini, cesta koja bi rasteretila ostale.

Jedini kapitalni projekt, ujedno i zadnji, koji je Imotska krajina dobila tunel sveti Ilija, je od dr. Ive Sanadera i ovim mu putem hvala, poručio je Kujundžić.

Nisu prihvaćeni ni Mostovi zahtjevi da se po deset milijuna kuna osigura za navodnjavanje Drniškog, Vrgoračkog, Imotskog, Konavoskog polja.

Svake godine u Konavoskom polju gubite 120 milijuna kuna, jer niste sposobni dovesti vodu, provesti komasaciju, rekao je Petrov Vladinu predstavniku.

Božo Petrov ljutio se što nije ni prihvaćen njegov zahtjev da država izdvoji milijun kuna za sklonište za životinje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja, kaže, nema na zakonit način riješeno sklonište, postojeći azil na Žarkovici je neregistriran.

– Vi dvije godine ne radite ništa po tom pitanju, koliko ćemo čekati na najavljeno povlačenje europskih sredstava, pitao je Tugomira Majdaka, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni