Politika i gospodarstvo

SABOR: Odbijen amandman MOST-a za gradnju srednje škole “Pod Prišnicom” u Pločama

Saborski zastupnik Mosta podnio je amandman u kojem se traži gradnja srednjoškolskog centra sa sportskom dvoranom u Pločama. Izlaganje prenosimo u cijelosti:

„HDZ-ov župan Nikola Dobroslavić ne želi realizirati niti jedan projekt i zanemaruje Grad Ploče i izgradnju srednjoškolskog centra sa sportskom dvoranom u Pločama. Grad Ploče je sa DNŽ zaključio Sporazum o suradnji za realizaciju projekta u području srednjeg i osnovnog školstva.

Vlasnik zemljišta, Grad Ploče, opteretio je pravom građenja navedenu česticu u korist nositelja prava građenja, odnosno Dubrovačko neretvansku županiju, a u svrhu realizacije Sporazuma za izgradnju srednjoškolskog centra sa sportskom dvoranom naziva „Pod Prišnicom“ za koju je ishođena i pravovaljana lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta. Navedenim se projektom planiraju izgraditi novi prostori za srednju strukovnu školu tj. oformiti novi funkcionalni jedinstveni srednjoškolski kompleks.


Županija ne vodi računa o ovom projektu, a evo i vi kao Ministarstvo obrazovanja i Vlada RH odbacujete ovaj projekt i jasno je da ne vodite računa o gradu Pločama, o našim mladima koji trebaju ići u taj srednjoškolski centar i koji bi trebali koristiti tu sportsku dvoranu. Sve amandmane ste odbili, imamo i ministricu u Vladi iz doline Neretve ali vidimo kakav je odnos prema različitim dijelovima Hrvatske jer ste do jedan amandman odbacili“ – završio je svoje izlaganje saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja.

Amandman o gradnji srednjoškolskog centra sa sportskom dvoranom u Pločama je odbijen.

VIDEO NA FACEBOOK LINKU: https://web.facebook.com/nikolagrmojamost/videos/504329983490338/