Politika i gospodarstvo

REKREATIVNA OAZA: Uređuje se Mali Milosavac, gradi se vidikovac, pješačke staze, dječja igrališta..

“Poluotok Mali Milosavac je zasigurno jedna od najvrjednijih zelenih zona na području grada Ploča koja će uskoro dobiti novu dimenziju uspostavom poučno – rekreativnih staza uvažavajući pritom prirodne kvalitete lokacije i minimizirajući neposredan utjecaj zahvata na okoliš” – podijelio je danas na svom profilu gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.

Cilj uređenja je aktiviranje najatraktivnije postojeće zelene zone (poluotoka) u samom centru grada sa koje se pružaju vizure na luku i grad te pješačko povezivanje gradske plaže i rive preko prostora pristupnog trga nasuprot Doma kulture. Time će se staviti u funkciju prostor na kojem će se odvijati dio rekreativnih, edukativnih i kulturnih događanja u gradu te poboljšati kvaliteta urbanog života i promovirati zdravi život.

Sastavni je dio zahvata i tematski plato koji će biti smješten na prirodnom platou južno od vrha u čijem obuhvatu će se, iskorištavajući prirodnu konfiguraciju terena, oblikovati tribine za okupljanja, sjedenje i odmor te potencijalni novi punkt za realizaciju manjih kulturnih događanja.


Neposredno uz tribine smjestit će se senzorno – didaktička oprema koja će posebno biti zanimljiva djeci, a rekreativcima služiti kao vježbalište na otvorenom. Zamišljena u vidu čeličnih cijevi svojim će industrijskim izgledom evocirati funkciju grada Ploča kao važne morske luke.

U sklopu projekta će se izgraditi i dodatne stepenice koje će oblikovno vezati na novoizgrađene gradske stepenice i funkcionalno služiti kao najbrža poveznica između gradske rive i gradske plaže.

“Siguran sam da će sadržaje koristiti svi građani grada Ploča koji će biti jednako primamljivi i prilagođeni djeci, rekreativcima, umirovljenicima i svima ostalima. Posebno želim istaknuti kako smo pazili da nagibi na glavnom dijelu staze budu prilagođeni osobama smanjenje pokretljivosti i roditeljima koji će vrlo rado koristiti stazu za šetnju s malom djecom.

Drage Pločanke i Pločani, iznimno mi je drago što smo i za ovaj projekt iz vanjskih izvora financiranja osigurali sufinanciranje u iznosu 743.950,00 kn što je vrijednost gotovo cijelog projekta. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvođača radova” – podijelio je gradonačelnik Krstičević skupa sa fotografijama koje možete pogledati u nastavku.