Politika

REAKCIJE NA SPORNI OGLAS: Dnevnice berača su na razini prošlogodišnjih!

Reakcije na oglas kako se traže berači mandarina za dnevnicu od samo 90 kuna stižu sa svih strana. Tako se u priču o tako niskoj cijeni branja uključio i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je kazao da je cijena dnevnice sramotna ne provjerivši informacije s terena.

Pokušali smo dobiti neke od vlasnika plantaža mandarina koji nam u razgovoru ističu da je to suludo i da kakva god bila otkupna cijena i urod, cijena branja je uvijek bila i ostat će ista, cca 200-250 kuna, te plus gorivo i obrok, prenosi Metković News. 

Također doznajemo i što se tiče otkupnih stanica da su uvjeti poboljšani.


Ono što najviše zabrinjava je to da i u ovako teškim uvjetima zbog koronavirusa netko pokušava ovakvim, kako ih neki vlasnici plantaža nazivaju ‘dezinformacijama’ poljuljati cijeli sustav.

Mada smo mišljenja, ako je vijest objavljena na nekoj radio postaji onda postoji ime i prezime osobe tj vlasnika neke plantaže koja je to i objavila, što u konačnici nikako ne znači da je to stvarna cijena branja. Između ostalog, tu cijenu je obrazložio i sam autor oglasa, da računa na radnike iz istočnih zemalja kojima nudi obrok, spavanje i određene uvjete, u što dalje nećemo ulaziti… niti komentirati odaziv, samo ćemo potvrditi vijest većine vlasnika plantaža mandarina koji ističu, iako je ovogodišnji urod mandarina oko 15-ak posto manji to zasigurno neće utjecati na dnevnice za berače, i one ostaju kao i prijašnjih godina, a to je 200-250 kuna.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni