Politika i gospodarstvo

Reakcija Krešimira Vejića: Opetovano izvrtanje činjenica od strane SDP-ove vlasti!

Nakon dugo vremena smo dobili neki tekst za objavu od strane oporbe, u ovom slučaju od Krešimira Vejića, bivšeg gradonačelnika, koji je reagirao na današnji istup gradonačelnika Ploča, Miše Krstičevića, a tiče se ovrhe u iznosu od preko 3 milijuna kuna kojom je Grad Ploče ovršen od strane tvrtke Konstruktor inženjering.

Tekst gospodina Vejića prenosimo u cijelosti:

“SLUCAJ KONSTRUKTOR-opetovano izvrtanje cinjenica od strane SDP-ove vlasti!!


Koliko god se drzis izvan politike, ona te uvijek nekako stize. Izbjegavam pisati o aktualnoj situaciji u gradu, ali ovakvo presucivanje i izvrtanje cinjenica od strane gradonacelnika i PR sluzbi zasluzuje odgovor.

Dakle, zlonamjerno i tendenciozno se presucuje da je SDP- ova vlast na celu s Antom Karamaticem odbila platiti izvedene radove na Domu zdravlja Ploce i pokrenila sudski spor u namjeri da izbjegne placanje i naravno, sad je to doslo na naplatu ( vidi godinu pokretanja sudskog postupka).

Sto se tice prijedloga eventualne nagodbe, u mandatu dok sam obnasao duznost gradonacelnika i mirnog rjesenja spora, moj uvjet kao gradonacelnika na sastanku s gosp. Zdericem i predstavnicima Konstruktora je bilo rjesavanje svih otvorenih pitanja, ne samo Doma zdravlja Ploce nego i pitanje Stare skole u MO Plina- Jezero. Naime, u tom trenutku je tvrtka Konstruktor dugovala znacajne novce za najam Stare skole na Kuli. ZASTO BI GRAD PLOCE PLATIO KONSTRUKTORU, A DA ISTOVREMENO KONSTRUKTOR NE PLATI DUGOVANJE ZA KORISTENJE GRADSKE IMOVINE!?

Ovim putem ja pozivam gradonacelnika Krsticevica da objavi Ugovor o najmu Stare skole u MO Plina Jezero koji je SDP-ova vlast na celu s gosp. Karamaticem potpisala s MO Plina- Jezero i Konstruktorom kao i tko je bio korisnik tih sredstava, kome su placani radovi itd. Naime, radi se o cistoj “muljazi” jer je MO Plina Jezero (predsjednik Oliver Zmijarevic) potpisao Ugovor o najmu s Konstruktorom prije nego sto mu ga je Grad Ploce dodjelio na koristenje.
ZASTO!? Zato da bi se izbjeglo prikazivanje sredstava u gradskom proracunu i raspolagalo se s njima izvan proracuna! Cak je i tadasnji SDP-ov procelnik JUO gosp. Julijano Dropulic bio konsterniran uz tvrdnju da o tome nije imao saznanja i da za “mutne” poslove ne zeli preuzeti odgovornost!

LOGICNO PITANJE: Kako otvoreni sudski spor nije bio prepreka daljnjim poslovima s Konstruktorom!?
Napominjem da sam kao gradonacelnik iz gradskog proracuna isplatio gotovo 3.000.000,00 kuna plocanskim vatrogascima za sporove pokrenute u isto vrijeme kao i spor s Konstruktorom ( opet SDP- ova vlast na celu s gradonacelnikom Antom Karamaticem).
Da sam kojim slucajem potpisao nagodbu s Konstruktorom tada bi plocanski SDP tvrdio da sam uzeo novce od gosp. Zderica i platio nesto sto Konstruktor nije odradio!! Vjerojatno bi gosp. Copo i Zmijarevic na celu s gradonacelnikom sazivali konferencije za tisak i dizali kaznene prijave ( po tko zna koji put) da sam ostetio gradski proracun.
Sad kad treba platiti sudski spor, opet treba pronaci “krivca”u prethodnoj vlasti. “Izlizala” se prica o “famoznoj” reviziji koju nitko nije vidio!!
Na kraju, jos jednom, objavite dokumentaciju koju sam naveo u tekstu kako bi javnosti bilo jasno o cemu govorite!!!
Ja znam da to necete uciniti jer to duboko inkriminira SDP i vase suradnike, vec cete vjerojatno kad dodje presuda za oduzetu zemlju Stipicima iz 80-tih optuziti HDZ koji tada nije ni postojao ili mozda mene osobno koji sam tada isao u vrtic!?

Problem grada Ploca je sto smo i uz “darovana” sredstva od strane Vlade RH (cca. 8.500.000,00 kuna) u prosloj godini zabiljezili “povijesni” minus od cca.4.500.000,00 kuna!! Inace, o tolikim financijskim sredstvima sam u vrijeme obnasanja duznosti gradonacelnika mogao samo “sanjati”!! Sad za to treba naci “krivca” jer ni ove godine nece biti bolje, ako se po jutru dan poznaje!!”