Politika i gospodarstvo

Reakcija Krešimira Vejića na medijske natpise o prijetnjama upućenim kandidatu za gradonačelnika

Najoštrije osuđujem prijetnje upućene mom protukandidatu u drugom krugu izbora, verbalnu ili fizičku upotrebu nasilja te bilo kakav oblik poticanja mržnje i podjela u društvu. Pozivam MUP i ostale institucije da ispitaju ovaj slučaj i pronađu počinitelja. Kao gradonačelnik 8 godina sam radio na okupljanju, razvoju demokracije i tolerancije u društvu, a takvu sam kampanju vodio i sada.

Nažalost, moji protukandidati, njihove pristaše i simpatizeri putem društvenih mreža i u direktnom kontaktu s građanima prijete otkazima, osvetom i rušenjem sagrađenoga, te pritom ne biraju riječi zastrašivanja.

To ne doprinosi razvoju Ploča kao demokratskog grada, kao ni građenju međuljudskih odnosa. Pozivam sve sudionike kampanje, da ova zadnja tri dana, smirimo tenzije, odradimo posao do kraja, a građani Ploča i okolnih naselja će dati konačni sud i izabrati vodstvo grada za naredne 4 godine.


Još jedanput pozivam sve političke stranke i građane Ploča da kampanju vodimo #SamoPozitivno, te da danas pokažemo jedinstvo, bez obzira na političke boje i večeras proslavimo Dan grada i okupimo se na koncertu Đanija Stipaničeva u 20.30h

Vaš gradonačelnik Krešimir Vejić