Politika i gospodarstvo

Reakcija gradonačelnika Vejića na priopćenje pločanskog SDP-a

Reakcija gradonačelnika Krešmira Vejića na priopćenje za javnost predsjednika pločanskog SDP-a Miše Krstičevića: Da Krstičević nema pojma o brojkama pokazao je još 2013. godine kada je tri sata brojio 150 listića namještajući izbore u SDP-u

Ovakvi pamfleti Krstičevićev su jedini izborni program, otud i (ne)rezultati SDP-a svih izbora u Pločama!

Nisu se puno kulturološki odmakli stilom pisanja, pa se tipičan pamflet pločanskog SDP-a i ovoga puta sastoji od reda indicija, reda laži i neizbježnog im reda politikanstva. Tome svjedoči niz iznešenih netočnih informacija o radu gradske uprave i izvršenju Proračuna grada Ploča za 2015. godinu.


Uvjeren sam da „dopisni“ predsjednik pločanskog SDP-a iz Splita ne razumije Proračun grada Ploča, možda ga nije niti pročitao, ali to ga ne sprječava da obmanjuje javnost. Na veliku žalost njega i ostalih „drugova“ brojke pokazuju da smo 2015.godinu završili s viškom prihoda u Proračunu, a u Programe komunalne infrastrukture smo uložili cca. 7 000 000 kuna (ne „ništa“ kako oni tvrde).
U vremenu otkad obnašam dužnost gradonačelnika, u komunalnu infrastrukturu uložili smo cca. 80 000 000, u cilju poboljšanja kvalitete života naših sugrađana. S obzirom na vrijeme recesije, na to sam osobito ponosan.

Iako tekst na koji reagiram obiluje neistinama i indicijama, ovo su samo neke od informacija, koje sam kao gradonačelnik poradi pravovaljane informacije svojih sugrađana izdvojio iz priopćenja predsjednika pločanskog SDP-a, te argumentirano ispravio. No, što drugo i očekivati od ljudi i stranke kojima sam jedini program ja osobno, a ne građani i njihove potrebe.

Uostalom, da imaju imalo političke kulture, javno bi dali ostavke jer su izgubili sve izbore u Pločama od 2009.godine do danas! U odnosu na njih, čak je i Zoran Milanović uspješan!