Politika i gospodarstvo

Reagiranje Vlahe Orepića: MOJA ISTINA IMA SVOJ PAPIR, A NJIHOVA LAŽ NI KRATKE NOGE

Priopćenje koje smo dobili od gospodina Vlahe Orepića sa pripadajućim fotografijama prenosimo u cijelosti:

Na neistine o meni, nedavno objavljene na jednom portalu, nisam reagirao. No, očito je to bila jedinstvena prilika da izlete i naslade se oni kojima je to politička i duševna hrana. Red je i moja obveza da, kao javna osoba, kažem koju riječ istine na tu temu.

Laži, u očito dobro plaćenom i objavljenom tekstu, same po sebi govore kako o nesuvislom sadržaju, tako i o upitnom psihološkom profilu davatelja izjava. Iz komentara u tekstu spomenutih osoba, razvidno je da ničim nisu potvrđene tvrdnje o kojima govori na taj način već javno eksponirani “pokajnik”. Ovaj rukopis političkog djelovanja mi je poznat, a evo nažalost i “na svojoj koži” sam upoznao i sklonost izvršitelja kojeg sam mislio da poznajem.


Objavljenim lažima želi se diskreditirati mene kao političara i osobno mi nanijeti veliku, nenadoknadivu štetu te na taj način dezinformirati javnost kojom se želi manipulirati.

O kupovini mog rabljenog auta, što je kruna mog “krimena” u objavljenom tekstu samo ću reći da sam ga u potpunosti platio sam, a koliko je i koštao možete vidjeti iz računa i vidljivih uplata koje vam dajem na uvid. Naravno, ključ u ruke onome tko pokaže da nisam u pravu.

O mom načinu života i političkom djelovanju govore moja djela, postupci i rezultati.

Samo ću naglasiti kako nisam pogodovao nikome i ništa, niti je itko kupio ili prodao poznanstvo sa mnom, a što se u objavljenom tekstu pokušava obezvrijediti. Čast i poštenje za mene su sve.

Upravo zato i nisam “žetončić” u Saboru, a što je dotičnom “pokajniku” bio cilj.

O okrenutim mi leđima zbog onog, svima nam poznatog, “mogao je, a nije htio” neću ni govoriti. To je valjda cijena onoga što i kako radim, ali i neprocjenjiva životna škola!

O izbornim prevarama, lažnim prebivalištima-glasačima, ukradenoj vlasti i zgaženoj nadi hrvatske države da će biti moderna i napredna isto sam već pisao. I govorio. Kao što sam pisao i govorio o pogrešnoj politici koja je u kulminaciji svog svojevremenog ludila bila spremna zločincima dati i dio teritorija RH. I opet ću !!!

Jer, vidi čuda, isti mediji su o izbornoj prevari naroda upoznati dan uoči njihove nekorektne objave na mojoj tiskovnoj konferenciji u Saboru. Ni jedne jedine riječi o mom govoru na tiskovnoj konferenciji nisu objavili.

Nisu me pokolebali, već ohrabrili i potvrdili da sam na pravom putu.

I opet, nakon svega se pitam. Kako se ljudi mogu bojati miševa?!

Građani, novinari, službene osobe, čega se bojite?! Njihovih laži ili lažne moći?

Izvucimo ih na svijetlo dana, pa ćete vidjeti da to nisu nikakvi moćnici niti babaroge, nego najobičniji domaći ridikuli.

Vlaho Orepić