Politika

Razvojna agencija Grada Ploča – PLORA poziva na predstavljanje programa kreditiranja

Razvojna agencija Grada Ploča – PLORA, poziva poljoprivrednike te djelatnike u prerađivačkom sektoru i šumarstvu na predstavljanje programa kreditiranja po iznimno niskim kamatnim stopama.

Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) omogućiti će poljoprivrednicima povoljnije financiranje projekata, a sve pomoću financijskih instrumenata, novog oblika potpore iz Programa ruralnog razvoja. Očekuje se brži i lakši pristup financiranju za ulaganja u rast i razvoj poljoprivrednog, prerađivačkog i šumarskog sektora.

Korisnicima će biti zanimljivo to što će moći financirati npr. obrtna sredstva, kupnju životinja, rabljenu opremu, jednogodišnje bilje, vrste troškova koji im nisu prihvatljivi za financiranje kroz bespovratna sredstva. Obrada zahtjeva će biti brža i brže odobrenje sredstava nego kod bespovratnih sredstava, a Agencija za plaćanja ne radi kontrole kao kod bespovratnih sredstava, već ih provode HAMAG-BICRO i HBOR.


Na službenoj stranici Strukturnih fondovi navodi se da će se potpisivanjem sporazumima pokrenuti:
Mikro i Mali zajmovi za ruralni razvoj (kamate 0,5% i 1,0%; Mali zajmovi za sektor mljekarstva 0.1%) – od svibnja 2018.

Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj (maksimalni iznos jamstva 1,3 mil. eura) – od lipnja 2018.
Investicijski krediti za ruralni razvoj – krajem 2018.

Predavanje će se održati u utorak 22. svibnja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ploče sa početkom u 18 sati. Poslije predavanja će se ostaviti vremena za pitanja zainteresiranih.

Predavanje će voditi dr.sc. Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni