Politika i gospodarstvo

Raspisan natječaj za ulaz u Ploče

ulaz u ploče by ante šunjić

Hrvatske autoceste objavile su natječaj za rekonstrukciju brze ceste i izgradnju spojne ceste za Luku Ploče i za grad Ploče. Procijenjena vrijednost radova je 65 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 16. prosinca 2014. godine. Ploče će tako konačno riješiti jedan od gorućih problema, jer će, nakon završetka ovoga projekta, deseci kamiona i autocisterni koji svakodnevno prometuju kroz grad na putu prema luci, biti dislocirani.
U grad će se ulaziti iz pravca čvora Čeveljuša, preko budućega nadvožnjaka Vranjak 1, dugačkog oko 190 metara, koji će se izgraditi preko željezničkih kolosijeka. Prvotno su bila planirana dva nadvožnjaka, ali se od Vranjaka 2, planiranog prije ulaza u luku Ploče, vremenom odustalo, a Vranjak 1 je znatno produžen. Ispred ulaza u luku vjerojatno će biti semafori.

Projekt izgradnje ulaza u luku povezati će se s projektom lučkoga ulaznog kompleksa, koji se trenutačno gradi i kojega, u iznosu od oko četiri milijuna eura, financira Lučka uprava Ploče, kreditom Svjetske banke i Vlade RH.

Tekst i foto: Ante Šunjić
www.dubrovacki.hr