Politika

RADOVI NA LANIŠTINI: Potporni zidovi, uređenje okoliša, vodoopskrba, rasvjeta..

“U tijeku je niz radova na groblju Laniština koje će uskoro biti funkcionalnije i uređenije. U studenom prošle godine krenuli smo sa sanacijom urušenih potpornih zidova koji su nosili jednu terasu sa grobnim mjestima” – prenio je to danas na svom službenom profilu gradonačelnik Mišo Krstičević.

Kako se navodi, radovi su uključivali uređenje okoliša, sanaciju potpornih zidova ukupne dužine 26 metara, postavljanje kamene obloge na krunu zida te postavljanje zaštitne ograde. Taj dio je završen u roku od trideset dana, a sada je pripremi druga faza koja će uključivati građevinske radove i hortikulturno uređenje centralnog dijela groblja Laniština.

Kako će to zgledati možete vidjeti u grafičkom prikazu:


Uz pripremne radove, betonskim će se opločnicima urediti centralna pristupna staza, kamenom obložiti manja neuređena površina zida te zasaditi bilje za koje ćemo osigurati sustav navodnjavanja.

Paralelno će se izvoditi i radovi na vodoopskrbi groblja Laniština na dionici ukupne duljine 550 metara, a plan je i položiti elektroinstalacije za buduću dionicu javne rasvjete. Grad Ploče inicira i koordinira sve ove radove te je osigurao financiranje, navodi se.

“Drage Pločanke i Pločani, groblje je posebno mjesto ispraćaja i sjećanja na one kojih više nema među nama i sve ovo radimo sa željom da cijeli taj prostor bude dostojno uređen” – zaključuje gradonačelnik Krstičević.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni