Politika i gospodarstvo

Radnici Luka Ploče Gradnje nastavljaju štrajk

Radnici Luka Ploče Gradnje i dalje dolaze na posao te štrajkaju zbog neisplaćenih plaća za mjesec srpanj i kolovoz. Oko 40 radnika ustrajno je u svom naumu i nema namjeru prestati sa štrajkom dok im se ne isplate njihove plaće. Predstavnik Republičkog sindikata radnika Hrvatske i zaposlenik Luka Ploče Gradnje, Stipe Bantić, medijima je rekao da ih jučer posjetio novi direktor, ali da dogovora nema te da će radnici na ulicu.

“Jučer je došao novi direktor i ponudio je nove ugovore radnicima, ali pod uvjetom da se odreknu svih potraživanja od Luka Ploče Gradnje, otpremnine i svega ostalog te da potpišu ugovore u trajanju od mjesec dana s tvrtkom “Mi Grupa”. Nitko od radnika nije želio to prihvatiti i štrajk se nastavlja. Prijavili smo policiji naše sljedeće akcije i u ponedjeljak od 8 do 12 sati održat ćemo mirni prosvjed na Trgu kralja Tomislava 23.

Bili su nam dužni dvije plaće, sada je već deseti mjesec znači da će nam biti dužni tri plaće. Stanje je zaista teško i ljudi su na rubu jer nemaju odakle kupiti ni osnovne namirnice potrebne za život”.


Izvor: Radioploče