Politika i gospodarstvo

Radnici “Luka Ploče gradnje”: Dostojanstvo nam nisu uzeli

strajk luka ploce gradnje by ante sunjic ban

Dostojanstvo nam nisu uzeli, a na provokacije i manipulacije nećemo reagirati, poručili su radnici “Luka Ploče gradnje” direktoru toga trgovačkog društva Mariju Brešiću, koji je prozvao sindikaliste zbog neodržanog sastanka u petak.

Podsjetimo, zbog neisplate plaća za srpanj, kolovoz i rujan četrdesetak radnika LPG-a je u štrajku, a Brešić je za petak sindikalnim predstavnicima ponudio sastanak, jer je uprava “pripremila konstruktivne prijedloge za rješenje problema”.

Iz Štrajkaškoga odbora, međutim, poručuju da im je dopis poslan u srijedu u 18.45, te im je bio dostupan u četvrtak, dan prije planiranoga sastanka.


“Kada smo mailom i poštom odgovorili na zahtjev, a fax tvrtke, očito s namjerom, nije bio uključen, direktor Brešić ustvrdio je da se nismo ni očitovali”, stoji, među ostalim, u priopćenju Štrajkaškoga odbora.

Tanja Justić iz Radničkog sindikata Republike Hrvatske, inače predsjednica Štrajkaškoga odbora, nakon što su sindikalisti prozvani za neodržavanje sastanka, stupila je u kontakt s direktorom LPG-a Brešićem, ali odgovor o kakvom se “konstruktivnom razgovoru” radi nije dobila. Iz Štrajkaškoga odbora poručili su da će sve što je potrebno dokumentirati nakon sastanka, koji je dogovoren za 23. listopada ove godine.

Tekst i foto: Ante Šunjić
www.slobodnadalmacija.hr