Politika i gospodarstvo

Prvi korak u realizaciji projektne ideje marine u Pločama

Ministar državne imovine Goran Marić na radnom sastanklu sa izaslanstvom Grada Ploča / Obilazak vojnih objekata u Pločama, razgovori o stavljanju u funkciju državne imovine
U Pločama je boravio ministar državne imovine Goran Marić.

Ministra su dočekali gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, predsjednik Gradskog vijeća Ploča Davor Mihaljević i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ploča Izvor Škubonja.
Glavna tema posjeta bila je problematika povrata vojnih objekata u vlasništvu države, te njihova mobilizacija.

„Već dugi niz godina upozoravamo i šaljemo apele Ministarstvima da nam omoguće rješavanje ovog problema, kako bi spriječili daljnje devastacije ovih objekata, te ih na korist grada Ploča napokon stavili u svrhu. Nažalost, sve dosad nismo imali sluha, no nakon ovog sastanka nadamo se konkretnim rješenjima u cilju provedbe naših već postojećih projektnih ideja na prostoru vojarne u Pločama“, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.


Nakon radnog sastanka u uredu gradonačelnika Ploča, sudionici su obišli prostor tehničke radionice, sidrište i samu vojarnu Ploče, koja uistinu ima potencijal daljnjeg razvoja. Izaslanstvo Grada Ploča s idejom izgradnje marine na tom području, upoznalo je ministra Marića, koji je i ovom prigodom ponovio kako će Ministarstvo državne imovine hitno pristupiti izmjenama Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom.

„Državna imovina je prvorazredan instrument za balansiranu regionalnu politiku i Ministarstvo državne imovine može pomoći ravnomjernom razvoju Hrvatske“, rekao je ministar Marić, te dodao kako je Ministarstvo državne imovine nakon 20 godina spremno svoju imovinu na području Ploča staviti u funkciju kako bi se građanima Ploča omogućio daljnji gospodarski razvoj i omogućila nova radna mjesta i prosperitet.

Tekst i fotografije: Grad Ploče