Politika

Prvi koraci za marinu u Pločama odrađeni

ploce

Prijava Grada Ploča za sufinanciranje projekta na pomorskom dobru ocijenjena uspješnom, ostvarili iznos za projektnu dokumentaciju


Grad Ploče poslao je prijavu na natječaj za sufinanciranje projekta na pomorskom dobru iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije. Prijava je ocijenjena uspješnom, a konkretno, ovim je odobrena izrada Idejnog rješenja marine u Pločama, za koju je Gradu Pločama Dubrovačko-neretvanska županija isplatila iznos od 60 000 kuna za izradu projektne dokumentacije za projekt marine u Pločama.

Radi se o području bivše tehničke radionice, a idejnim rješenjem područja bivše tehničke radionice analizirat će se moguća namjena površina i pogodnost za smještaj komercijalne marine, ugostiteljsko-turističkih i ostalih pratećih sadržaja, definirat će se kapacitet i okvirni gabariti budućih objekata, eventualne varijante prihvatljivih rješenja kao i njihov utjecaj na daljnji prostorni razvoj grada.

Traženim idejnim projektom odredili bi se uvjeti provedbe zahvata u prostoru i na ovaj način se investitoru omogućuje odmah ishođenje lokacijske dozvole i drugih potrebnih akata.

Osim izvanrednog prirodnog položaja i zaštićenosti od otvorenog mora, opravdanost razvoja nautičkog turizma čini i blizina Baćinskih jezera, razvoj avanturističkog turizma. Zapažen je i izniman interes pretežito talijanskih nautičara za korištenjem zimskog veza na području grada Ploča radi povoljnije cijene, blage klime i pogodnosti boćate vode.

Ovo je dobra vijest za Grad Ploče, jer smo ovim ispunili onaj temeljni i vrlo važan korak formalne pretpostavke, te pokrenuli ovaj projekt omogućivši investitoru nesmetano daljnje djelovanje, poručuju iz Grada Ploča.

Tekst: www.ploce.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni