Politika

Prva sjednica Vijeća za sigurnost i prevenciju kriminaliteta: cilj su preventivne mjere, ali i kvalitetne reakcije na sigurnosne izazove kada se dogode

Odlukom gradonačelnika Miše Krstičevića osnovano je Vijeće za sigurnost i prevenciju kriminaliteta Grada Ploča (VSP), koje je isti dan, u utorak 22. studenog, održalo i konstituirajuću te prvu radnu sjednicu.

Cilj VSP-a kao radnog tijela gradonačelnika je ostvariti brže i bolje rezultate u prevenciji kriminaliteta, podizanju razine sigurnosti javnog reda i mira te sigurnosti u prometu, za što je nužno uključivanje različitih dionika iz cijele lokalne zajednice. U tom kontekstu, organizacija i sve zadaće Vijeća realizirat će se kroz međuorganizacijske, suradničke i sinergijske radne skupine koje za cilj imaju okupiti osobe raznovrsnih struka i profila iz područja predškolskog i školskog odgoja, socijalne skrbi, zdravstva, vatrogastva, unutarnjih poslova, lokalnih komunalnih poslova i drugih segmenata ključnih za funkcioniranje lokalne zajednice.

Članovi VSP-a su: Zoran Majstrović (Komunalno održavanje), Miljenko Polić (Izvor), Joško Štrbić (Autobusni kolodvor), Joško Gnječ (Radio postaja Ploče), Jelena Mihalj (Plora), Maja Barbir (Pučko otvoreno učilište), Edita Mucić Šutić (Dječji vrtić), Pero Cvitanović (Dom sportova), Jurica Karamatić (Narodna knjižnica), Zoran Šetka (Vatrogasna postrojba Grada Ploča), Mario Petković (Načelnik PP Ploče), Romeo Rončević (zamjenik načelnika PP Ploče), Mila Kontić (Centar za socijalnu skrb), Tihana Pažin (Osnovna škola), Ina Žderić (Srednja škola), Katja Vladimir (Dom zdravlja), Tanja Medak (Crveni križ), Marin Žderić (Zavod za hitnu medicinu), Darko Jelčić (Općinski sud u Pločama), Matea Pirjevac (HGSS), Vlado Žderić (Državno odvjetništvo), Danijela Gluščević Zubčić (OŠ Staševica), Marjan Scipioni (OŠ Komin), uz predsjednika Vijeća gradonačelnika Krstičevića, zamjenika predsjednika Damira Živkovića (pročelnik UO za gospodarski razvoj) i člana Ivana Marevića (zamjenik gradonačelnika).


Rad Vijeća oslanjat će se na iskustvom stečeno znanje članova te na smjernice UN-a za prevenciju kriminaliteta. Za odluke VSP-a bit će potrebna samo suglasnost gradonačelnika što će omogućiti učinkovitiji i fleksibilniji rad te u konačnici lakše postizanje zadanih ciljeva.

„Ploče su lučki grad koji je prije svega siguran i ugodan, no uspostavili smo ovo tijelo kao dodatan mehanizam u cilju povećanja sigurnosti i smanjenja stope kriminaliteta. Cilj je da zahvaljujući bogatom iskustvu članova Vijeća koji dolaze iz svih relevantnih institucija i tijela, kroz specifične zadatke i aktivnosti dođemo do rješenja i mjera koje će prvenstveno biti preventivne, ali isto tako da definiramo brza i efikasna rješenja sigurnosnih izazova kada se dogode“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević te dodao:

„Jednako važno je i to da je ovo prvi naš korak ka društvenoj participativnoj demokraciji, uključivanju građana u rad i odluke Grada i vezanih tijela. Očekujem angažman i doprinos svih uključenih i vjerujem da ćemo biti produktivni u smišljanju rješenja za sigurniji grad“, istaknuo je Krstičević.

VSP sastajat će se po potrebi, a minimalno četiri puta godišnje.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni