Politika i gospodarstvo

Propala još jedna sjednica GV-a: Odazvalo se samo 7 vijećnika pozicije

“S osnova sazvane elektronske 28. sjednice GV Grada Ploča za 12.05.2020.g. u 18,30 sati izvješćujem da temeljem čl.99.Poslovnika GV Grada Ploča i nakon počeka od jednog sata nemamo kvorum, te odlažemo sjednicu za dan i sat za koji ćete biti obavješteni!

Pošto je od ponedjeljka, 11.05.2020.g. moguće okupljanje do 40 ljudi nastojat ćemo ipak ovo zamjeniti prostorom Doma kulture u Pločama!

S poštovanjem,


Predsjednik GV Grada Ploča” – glasi mail koji smo dobili od predsjednika Gradskog vijeća koji govori o još jednoj neodržanoj sjednici Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma.

Mi smo u posjedu mailova koji su pratili pokušaj početka sjednice, odnosno prozivku vijećnika kojom se ustanovilo da je od 17 vijećnika nazočno njih 7 (SDP 5, HSS 1 i Niko Orepić), nitko od vijećnika HDZ-a se nije odazvao prozivci, kao ni vijećnik HSLS-a, Pločanske stranke, Ivana Miličević i Nikolina Burić Visković.

Podsjetimo, za danas je bila sazvana 28. sjednica GV-a gdje su bile predložene točke dnevnog reda:

  • Prijedlog Odluke o mjerama ublažavanja gospodarskih posljedica uzrokovanih koronavirusom COVID-19 na području Grada Ploča;
  • Prijedlog odluke o utvrđivanju iznosa naknade za rad članova Upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Ploča
  • Prijedlog odluke o utvrđivanju iznosa naknade za rad vijećnicima Gradskog vijeća Grada Ploča;
  • Prijedlog odluke o mjerama za građane i gospodarstvo na području Grada Ploča i ušteda u Proračunu Grada Ploča za 2020. godinu s ciljem smanjenja negativnog utjecaja pandemije koronavirusa
Kako vladajući nisu mogli osigurati većinu i potreban broj nazočnih za kvorum, a oporbeni vijećnici nisu pokazali neku kooperativnost i bar se odazvali prozivci, ostaje nam žal što su se opet politički interesi i jeftino politikanstvo slomili preko leđa običnih građana i gospodarstvenika s područja grada Ploča.

Dok se u drugim sredinama ove odluke donose jednoglasno mi se crvenimo.