Politika

PROJEKT ZAŽELI: Dodijeljene diplome ženama sudionicama projekta koje su skrbile o 180 korisnika

Danas su u Dom Kulture Ploce dodijeljene diplome ženama koje su sudjelovale u Projektu “Zaželi danas za bolje sutra 2” čiji je nositelj Grad Ploče, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Cilj projekta bio je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna i ruralna područja.

Specifični ciljevi su osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te potaknuti socijalnu uključenost i skrb za 180 starijih i/ili nemoćnih osoba.


Važno za napomenuti je da Grad Ploče nastavlja sa programom “Zaželi danas za bolje sutra 3”, na veliku radost sadašnjih, a i budućih polaznica programa.

Očekivani rezultati projekta:
Zapošljavanje 30 žena na 12 mjeseci te skrb o 180 korisnika; starijih i nemoćnih osoba posebice u ruralnim područjima Grada Ploča, završeni programi osposobljavanja za ciljnu skupinu, ublažavanje neusklađenosti ponude i potražnje lokalnog tržišta rada.

Sutra u emisiji Gradski radar na Radio Pločama u 10:10h, reprizno u 16:30h, možete poslušati Jelenu Mihalj, djelatnicu Plora, Stanku Buljubašić dr.med. koja je educirala polaznice programa, Desanku Nišević, jednu od polaznica te Natalinu Oršulić, jednu od voditeljica programa Zaželi.

Tekst i foto: Eleonora Kužet/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni