Politika

Prof. Ante Ćopo: Vejićeva izjava je skandalozna, sluganska i dvolična!

ante ćopo by jasmin brajlović / dubrovacki.hr

Od prof. Ante Ćope, gradskog vijećnika SDP-a, smo dobili reakciju na izjave gradonačelnika Vejića dane medijima, a povodom referenduma o (ne)izgradnji termoelektrane na ugljen. Prof. Ćopo povrh izjave koju prenosimo u cijelosti, ističe da se radi o čistom političkom spinu, kojim Gradonačelnik želi krivnju prebaciti sa sebe samog na Vladu RH:

„Vejićeva izjava je skandalozna, jer Vlada RH ni na koji način nije utjecala na promoviranje i lobiranje u izgradnji zločinačkog pothvata TE na ugljen u Pločama. Njegova izjava je sluganska, jer svjesno iz žiže javnosti ispušta stvarnog inicijatora realizacije zločinačkog pothvata izgradnje TE u Pločama, a to je tvrtka kćer Luka Ploče d.d. – Luka Ploče energija.

Izjava gospodina Vejića je dvolična, jer takvom izjavom on želi sakriti vlastitu ulogu sluge lučkoga diktatora i stvarnoga gradonačelnika Ploča. Gospodin Vejić je stvarni organizator, koordinator i realizator koruptivnog izleta u Plomin. Gospodin Vejić je politički zagovaratelj i izvršitelj naredbe da se najprije kroz GO HDZ-a da zeleno svjetlo za izmjenu prostornog plana kako bi se ideja zločinačkog pothvata realizirala. Isto tako, s predsjednikom Gradskog vijeća politički je i idejni zagovaratelj i uvrstitelj te točke na dnevni red na sjednici Gradskoga vijeća.


Gospodin Vejić je nesretni bjegunac i skrivač od građana Ploča i neretvanskog puka na sveneretvanskom skupu protiv zločinačkog pothvata izgradnje TE u Pločama u svibnju 2014. Nakon svega, jasno je da gospodin Vejić ima najmanje prava prisvajati zasluge za izvanredni referendumski rezultat. Osobno sam strepio, ne zbog volje građana nego zbog duhova na biračkim popisima koji su kod nas, stvarnih protivnika TE, izazivali opravdani strah o uspjehu izlaznosti. Nitko bolje od nas, od naše volje, ne može braniti ovaj rezultat, kako pred bjelosvjetskim kapitalom, tako i pred bilo kojom vladom, lijevom ili desnom. Svi mi koji smo izašli i glasovali protiv, crveni i plavi, zeleni i žuti, crni, debeli i mršavi, lijepi i manje lijepi, moramo ovo braniti u skladu s našom tradicijom do zadnje kapi naše gusarske i neretvanske krvi“.

Foto: Jasmin Brajlović / dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni