Politika i gospodarstvo

Priopćenje iz SDP-a GO Ploče

Vezano uz izjave određenih kandidata za predsjednika ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije  o radu biračkog odbora u Pločama, koje plasiraju određeni mediji, GO SDP-a Ploče smatra potrebnim reagirati te daje sljedeće priopćenje:

Predsjednik biračkog odbora u Pločama, Toni Zmijarević

Birački odbor SDP-a u Pločama nije prebrojavao glasove tri i pol sata, već je rezultate izbora telefonski priopćio administrativnoj tajnici županijskog SDP-a u 20:07, što ista može potvrditi, a lako je provjerljivo uvidom u podatke s mobilnih uređaja. Pored toga, birački odbor je zapisnik poslao elektroničkom poštom u 20:17 što je zaprimljeno u Dubrovniku u 20:18 minuta, a isto mogu potvrditi članovi izborne komisije te je lako provjerljivo uvidom u elektroničku poštu u kojoj su vidljivi datum i vrijeme slanja i zaprimanja poslane pošte.


Zašto je izborna komisija priopćila rezultate poslane s pločanskog biračkog mjesta tek iza 22:00, nije nam poznato, no ovim putem demantiramo da je razlog rad pločanskog biračkog odbora koji je savjesno i odgovorno obavio svoj posao te na vrijeme dostavio rezultate i sve potrebne informacije sa svog biračkog mjesta.

Stoga, demantiramo sve izjave i natpise koji dovode u pitanje regularnost rada našeg biračkog odbora te očekujemo ispriku od određenih kandidata koji su iznosili neistine o radu našeg biračkog odbora, zbog štete koju su nanijeli ugledu cijele naše organizacije.

Predsjednik pločanskog SDP-a Mišo Krstičević:

Rezultati izbora u Pločama vidno ukazuju da je pločanski SDP podržao Tatjanu Šimac-Bonačić kao kandidatkinju za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a. Ovakav rezultat govori o našem izričitom nezadovoljstvu dosadašnjim odnosom Županijske organizacije prema pločanskom SDP-u, radom iste kao i lošim rezultatima na zadnjim lokalnim izborima na županijskoj razini za što veći dio odgovornosti snosi dosadašnje vodstvo. Obzirom na sve prethodno izneseno te obzirom na našu dobru suradnju s Tatjanom Šimac-Bonačić, uvjereni smo da je ona u ovom trenutku najbolja opcija za županijski SDP.