Politika i gospodarstvo

Priopćenje Hrvatske Seljačke Stranke Ploče

Gradska organizacija HSS-a Ploča, u stalnom kontinuitetu i trendu snažnog političkog utjecaja na razini DNŽ i čelnicima HSS-a Domoljubne koalicije, predsjednika HSS-a i državnih dužnosnika HSS-a.

Dana 06.03. 2016 godine, predsjednik gradske organizacije HSS Ploče, Zdenko Mateljak sa svojim suradnicima, odazvali su se molbi i želji predsjednika HSS-a Branke Hrga da posjeti Ploče,što je do sada učinio više puta, ali ovaj put, s jasnim ciljem, da se izvrši kratka rekapitulacija dogovorenih i usuglašenih ciljeva i zadataka HSS-a u cjelini, posebno sada u vrijeme predsjedničkih izbora u HSS-u koji će se održati 19.03.

Gospodin predsjednik HSS-a Branko Hrg je došao sa svojim suradnicima, Momir Karinom, pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i športa, Zdravkom Baraćem, pomoćnikom ministra poljoprivrede, Mario Turalijom, zamjenikom ministra poduzetništva i obrta, uz ispriku, da Martina Jantol, pomoćnica ministra turizma, nije mogla biti nazočna.


U ugodnom druženju i pozitivnom ozračju, unatoč i nekim disonantnim stavovima, na adresu GO HSS-a Ploče, upućeno je niz pohvala o proteklom četverogodišnjem radu GO, koji je čvrsto ostao na oživotvorenju Radićevskih ideja te ciljeva i zadataka HSS-a, te jednim dijelom i doprinjeo da već danas imamo respektabilne pomoćnike i zamjenike ministara, i to iz resora nama, za naš Grad, vrlo bitnim, ne računajući pri tome i buduća kadrovska očekivanja za neka javna poduzeća.

Bez lažne skromnosti ističemo da smo ponovo, nakon prethodnog izbornog mandata HSS-a, (1998-2002) u situaciji da našim „lobiranjem“ damo znatni financijski i programski doprinos razvoju našeg Grada.

Stoga, upućujemo i poziv svim relevantnim gospodarskim i političkim subjektima našeg Grada,onima u poziciji i opoziciji da svi objedinimo zajedničke interese i nepodijeljenu odgovornost za budućnost i boljitak naših građana, koristeći ono što nam nazočni pomoćnici ministara nude, naravno, i ne samo oni.

Predsjednik GO HSS-a Ploče
Zdenko Mateljak