Politika i gospodarstvo

Priopćenje GO SDP-a povodom predsjedničkih izbora i predstojećeg referenduma

SDP logo

Zahvaljujem svim Pločankama i Pločanima koji su izašli na izbore i iskoristili svoje demokratsko pravo. Ujedno čestitam svima koji su odlučili podržati program kandidata prof.dr.sc. Ive Josipovića i time omogućili izrazito zadovoljavajući rezultat u apsolutnom broju glasova, čime se održava pozitivan smjer tranzicije biračkog tijela, za koje je sada jasno da teži za neovisnošću pri izboru jer su podržali kandidata koji im je nedvosmisleno upravo to nudio.

U ime GO SDP Ploče i u svoje osobno ime, koristim ovu priliku i čestitam na izbornoj pobjedi gospođi Kolindi Grabar Kitarović te joj želim puno uspjeha u radu.

Pločanke i Pločani, za manje od dva tjedna pred nama je još jedan dan na kojem će se nedvojbeno pokazati koliko se neovisnost i lokalpatriotizam podudaraju. Stojimo pred mogućnošću da se jednostavnim, ljudskim i ljubavlju ispunjenim načinom izborimo za ono bez čega naši životi nisu isti, za pravo kreiranja našeg životnog prostora.
Na članove i simpatizere SDP apeliram da, kao i do sada, tako i u ovoj specifičnoj situaciji, budu orijentir pravog smjera, motivacija umornima, snaga nemoćnima, zastupajući ono što i jeste pravi SDP – „srce dobrih pobuda“.
Dragi sugrađani, ovog trenutka odbacite sve nedoumice koje su vam plasirane kojekakvim kanalima vezano za referendum i njegovu zakonitost te 25.01.2015. izađite na referendum i izjasnite se PROTIV izgradnje termoelektrane na ugljen na području grada Ploča.


Predsjednik GO SDP Ploče
Mišo Krstičević